slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Нагороджено переможців фотоконкурсу \"Залізничні мандрівки\" 14/12/2010

З нагоди 19-ї річниці з дня створення Державної адміністрації залізничного транспорту України, 14 грудня на Південному залізничному вокзалі у м. Києві відбулася урочиста церемонія нагородження переможців фотоконкурсу „Залізничні мандрівки”. Подарунки авторам кращих робіт – фотоапарат та фотопринтер – вручив заступник генерального директора Укрзалізниці Юрій Джус.

Нагадаємо, що переможців визначено шляхом відкритого голосування на офіційному веб-сайті Укрзалізниці серед 20 півфіналістів.

Перше місце у фотоконкурсі вибороли роботи Павла Бишовця (м.Київ): “Емоційний старт”, “Перегони у часі”, “Стривожена тиша” та “На мосту епох”. Переможець зазначив, що любить подорожувати залізницею і часто спостерігає багато цікавих моментів, які хочеться сфотографувати.

„Залізниця – це витвір інженерного мистецтва. Як і будь-яка складна річ, вона цікава з точки зору, як працює всередині. Це передано на моїх фотографіях”, – поділився враженнями Павло Бишовець.

Олександр Ковтун (м. Київ), який посів третє місце, розповів, що поблизу залізниці пройшло його дитинство, і найбільше він любить фотографувати пейзажі. Для участі у фото конкурсі він представив світлини „Рухаємось на захід” та „Дорога у літо”.

Укрзалізниця просить відгукнутися автора фотографій, який здобув у конкурсі друге місце – Валерія Іващенка (м. Комсомольськ). На жаль, у своїй анкеті він не вказав контактної інформації. На нього теж очікує приємний подарунок.

Під час голосування високі оцінки здобули фотографії цього автора: „Ранковий поїзд”, „Агротранс”, „Ранковий чай”, „Третій пікет” та \"Ранок\".

Заступник генерального директора Укрзалізниці Юрій Джус подякував переможцям за цікаві змістовні роботи і повідомив, що незабаром буде оголошено новий фотоконкурс сучасних та ретрофотографій. Він буде присвячений 150-річчю українських залізниць, що відзначатиметься 4 листопада 2011 року. Фотографії будуть розміщені у центральному музеї історії розвитку залізничного транспорту, який почали створювати у м. Києві.

„Для будівництва музею Південно-Західна залізниця вже виділила ділянку. У музеї будуть зібрані цікаві раритетні зразки. Зокрема, 25 - метрові паровози, єдиний у світі екземпляр, який сьогодні знаходиться на території Донецької залізниці, – це танк-вагон. Підібрані документальні фільми. І ще багато різних цікавинок”, – повідомив Юрій Джус.

Довідка:

Загалом для участі у фотоконкурсі „Залізничні мандрівки”, який проводився впродовж місяця, з 10 вересня до 10 жовтня поточного року, надійшло понад 800 фоторобіт. За вихід до півфіналу конкурували близько 200 авторів. Їхні роботи було представлено на фотовиставці в Одесі 4 листопада, у День залізничника України.

Основний жанр фото – пейзаж. Учасники фотографували переважно мальовничі куточки України, які вони для себе відкрили завдяки подорожам залізницею. Автори фотознімків – це люди різного віку, від дітей та підлітків до пенсіонерів. Фотоконкурс зацікавив не лише пасажирів, а й самих залізничників. Майже половину фотознімків надіслали на конкурс працівники залізниць.

Під час відкритого голосування відвідувачі веб-сайту Укрзалізниці оцінювали фотознімки за п’ятибальною шкалою – від 1 до 5, можна було обирати кілька фотознімків.