slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Залізниця - про правила перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями 22/4/113

На Придніпровській залізниці нагадують правила перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями та обов’язки залізничників при наданні таких послуг.

Для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями (на інвалідних візках) у спеціально обладнаних вагонах необхідно не пізніше, ніж за 5 діб до відправлення поїзда, оформити замовлення на перевезення. Це потрібно для того, щоб залізничники включили до складу поїзда спеціально обладнаний вагон для перевезення інвалідів. Заявку можна оформити письмово або за телефонувавши начальнику залізничного вокзалу (станції) у містах (обласних та районних центрів). Замовлення приймаються як від самих інвалідів, так і від їх представників (супроводжуючих осіб тощо).

Прийом інвалідів та їх представників з питань користування залізничним транспортом здійснюється позачергово начальником вокзалу, начальником пасажирської станції чи вповноваженою особою (черговим адміністратором, черговим по залу, старшим квитковим касиром тощо).

У заявці потрібно вказати прізвище, ім'я, по батькові, номер та серію посвідчення про право на пільгу, номери контактних телефонів пасажира, дату прийому замовлення, дати виїзду „туди”/„назад”, можливі варіанти виїзду „туди”/„назад”, станції відправлення/призначення, станцію (місце) оформлення проїзних документів, необхідність надання допомоги під час посадки/висадки в поїзд.

Під час оформлення заявки пасажирів-інвалідів або супроводжуючих їх осіб попереджають про необхідність завчасного перед посадкою звернення до чергового по вокзалу для реєстрації та:

  • - отримання інформації про розташування причіпного спеціального вагону у складі поїзда;
  • - отримання допомоги при посадці у вагон (на станціях, де створені групи допомоги інвалідам).

Крім того, пасажирів-інвалідів або супроводжуючих їх осіб попереджають, що на станціях, де групи допомоги інвалідам не створені, транспортування осіб з обмеженими фізичними можливостями до/від вагону та посадка/висадка здійснюються за допомогою супроводжуючих їх осіб або працівників соціальних служб. На станціях, де групи з надання допомоги особам з обмеженими фізичними можливостями не створені, безпечну посадку/висадку осіб з обмеженими фізичними можливості забезпечує начальник станції.

Про можливість поїздки і терміни викупу проїзних документів пасажиру повинні повідомити упродовж 2-х діб (не враховуючи вихідних).

Начальник поїзда повинен попередити машиніста локомотива та чергових провідників вагонів про місце розташування спеціального вагону для перевезення інвалідів, або про його включення до складу поїзда на шляху прямування, станцію посадки/висадки інвалідів, можливість зміни часу відправлення поїзда та необхідність під час посадки/висадки інвалідів керуватись ручними сигналами.

Після прибуття поїзда на станцію посадки/висадки пасажирів на інвалідних візках та зупинки поїзда один провідник спеціального вагону для перевезення інвалідів повинен сигналізувати червоним прапорцем (ліхтарем) про заборону руху поїзда, другий - управляти механізмом підйому площадки для інвалідного візка.

Начальник поїзда зобов’язаний знаходитись біля місця посадки/висадки пасажирів на інвалідних візках. Якщо часу зупинки поїзда за графіком не вистачає для посадки/висадки інвалідів, начальник поїзда через провідників або за допомогою радіостанції попереджає про це машиніста.

Після завершення посадки/висадки інвалідів, підйому і повернення площадки для інвалідного візка у вихідне положення, провідник спеціально обладнаного вагону дає сигнал машиністу про готовність до відправлення поїзда, про що машиніст локомотива за допомогою радіозв’язку доповідає черговому по станції. Після підтвердження черговим по станції готовності маршруту поїзд відправляється зі станції.

Довідка: Телефони замовлення спеціальних вагонів для перевезення інвалідів на вокзалах Придніпровської залізниці

Вокзал

 

Контактний телефон:

Дніпропетровськ-Головний

(056)793-53-10,793-53-11 ( цілодобово)

Запоріжжя-1

(061) 720-13-65, 720-12-34

Сімферополь

(0652) 66-22-81

Севастополь

(0692) 48-81-30