slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

У Севастополі до Дня Перемоги відкрито реконструйований автомобільний міст 8/5/2013

Сьогодні, 8 травня у місті Севастополь урочисто відкрито автомобільну мостову розв`язку. В церемонії відкриття взяли участь Президент України Віктор Янукович, віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, перший заступник генерального директора Укрзалізниці Микола Сергієнко, голова Севастопольської міськдержадміністрації Володимир Яцуба, начальник Придніпровської залізниці Ігор Гладкіх.

«Особливий внесок у будівництво цього мосту внесли залізничники, які дотримали свого слова й продемонстрували високу відповідальність. Ми не зупинятимемось на досягнутому і будемо будувати далі», - підкреслив Віктор Янукович.

Реконструкція автомобільної мостової розв’язки в районі залізничного вокзалу – давня потреба Севастополя. Його низька пропускна спроможність роками спричиняла годинні затори біля залізничного вокзалу, негативно позначалася на всій транспортній мережі міста, зокрема, на безпеці автотранспортного руху, погіршувала екологічний стан.

«Хочу подякувати за зроблене вашими руками, вашим розумом, за ті два мости, які ви звели у надзвичайно короткий строк і які стали елементами автотранспортної розв’язки, такої необхідної Севастополю. Це нелегке завдання вдалось вирішити спільними зусиллями Укрзалізниці, Придніпровської залізниці і місцевої влади менше ніж за рік», - сказав перший заступник гендиректора Укрзалізниці М.Сергієнко.

Роботи на об’єкті виконувались силами структурних підрозділів ДП «Придніпровська залізниця» (мостобудівного поїзда №57, відбудовних поїздів ст. Сімферополь та Джанкой, Джанкойського та Сімферопольського будівельно-монтажних експлуатаційних управлінь, Сімферопольської дистанції сигналізації та зв’язку, Сімферопольської дистанції електропостачання та ін.), а також підрядних організацій (ТОВ «МайстерБуд», Севастопольського будівельного управління №528).

За проектом нової мостової розв’язки розширено дві існуючі частини автомобільного мосту в районі залізничного вокзалу шляхом прибудови до них ще двох – нових. Таким чином загальна ширина автомобільної мостової розв’язки збільшилася удвічі та перевищила 25 м.

Оновлено і сам залізничний вокзал м. Севастополь, який майже рік приймав і відправляв поїзди у режимі обмеженого доступу. Залізничники відновили станційну інфраструктуру (колій, контактної мережі тощо), зміни в якій були викликані роботами з реконструкції автомобільної мостової розв’язки біля вокзалу.

Наразі на севастопольському вокзалі відремонтовані фасади, перон та пасажирські платформи, упорядкували існуючий привокзальний сквер з фонтаном, облаштували новий – з напівпрозорими бесідками та лавочками для відпочинку.

У ході робіт із реконструкції автомобільної мостової розв’язки біля залізничного вокзалу м. Севастополь було поліпшено умови праці та відпочинку місцевих залізничників – колійників та енергетиків, чиї виробничі й санітарно-побутові приміщення потрапили у зону будівництва та були демонтовані. Натомість працівники магістралі переселилися в більш комфортні, відремонтовані й обладнані всім необхідним для трудової діяльності та відпочинку будівлі.

Довідка: Реконструкція автомобільної мостової розв’язки біля залізничного вокзалу м. Севастополь виконувалася за дорученням Президента України від 24.01.2012 №336\5059-01.

11 травня 2012 року на привокзальній площі м. Севастополя було закладено капсулу з посланням нащадкам, які житимуть у 2112 році, та пам’ятну дошку, присвячену початку робіт. Активна ж фаза робіт стартувала з 12 червня 2012 року.

Мости-новобудови спроектовані як сучасні автомобільні шляхопроводи з двома смугами руху, двосторонніми зонами безпеки, пішохідними тротуарами та бар’єрним загородженням, якісним асфальтним покриттям.

Серед основних робіт: демонтаж та перенесення споруд та інженерних мереж магістралі, які потрапили у зону будівництва; зведення 8 підпірних стінок завдовжки 508,09 м, на що пішло 2, 9 тис. кубометрів бетону та 145 тонн арматури.

На розширення мосту витрачено 1268 кубометрів бетону та 86 тонн арматури – улаштувано 36 буронабивних паль та монолітні опори мостів-новобудов.

Дві металеві прольотні конструкції, вагою 103 тонни, виготовлено на заводі «Майстер Профі» (м. Дніпропетровськ»), залізничники виконали роботи з їх перевезення на місце робіт, зварювання та встановлення. Окрім того, улаштовано монолітні залізобетонні плити проїжджої частини (витрачено 180,3 кубометра бетону); зроблено перильні та бар’єрні загородження. Асфальтне покриття мостів та під’їзних шляхів до них виконувалося силами підрядних організацій за завданням міської влади Севастополя.

Кошторисна вартість комплексу робіт із реконструкції автомобільної мостової розв’язки біля залізничного вокзалу м. Севастополь становить близько 65 млн гривень. Фінансування робіт здійснюється за кошти ДП «Придніпровська залізниця» (планувалося близько 40 млн гривень) та з міського бюджету Севастополя.