slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Загублені та викрадені проїзні документи на проїзд залізничним транспортом не поновлюються 17/5/113

З метою уникнення будь-яких спекуляцій довкола правил та порядку обслуговування пасажирів залізничним транспортом інформуємо, що відповідно до пункту 23 Постанови Кабінету Міністрів України «Про Порядок обслуговування громадян залізничним транспортом» від 19 березня 1997 р. N 252 (зі змінами і доповненнями) загублені чи викрадені проїзні та перевізні документи не поновлюються.

Такий порядок на залізничному транспорті існував і до введення іменних посадочних документів, до 6 квітня 2013 року.

«Проїзні та перевізні документи з виправленнями, додатковими написами, зробленими особами, до компетенції яких це не належить, а також підроблені вважаються недійсними і гроші за них, як і за загублені, не повертаються», - це регламентовано Правилами перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України, затверджених Наказом Міністерства інфраструктури (пункт 2.45 розділу 2).

Також відповідно до зазначених правил (пункт 2.45 розділу 2), пошкоджений проїзний документ (склеєний, підмочений, обгорілий, розірваний тощо) поновлюється суб'єктом господарської діяльності, який його продав, у разі збереження на проїзному документі інформації в обсязі, достатньому для його ідентифікації.

Довідково. З 6 квітня 2013 року оформлення квитків на поїздку залізничним транспортом України (окрім приміських та регіональних поїздів) здійснюється із внесенням до проїзних документів прізвища та імені пасажира зі слів особи, яка купує квитки (здійснює оплату). Документ, що посвідчує особу, необхідно пред’являти лише при посадці до поїзда.