slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Залізниця вживає заходів, аби зменшити травмування сторонніх осіб 12/8/2013

Завдяки активній профілактичній роботі, спрямованій на попередження невиробничого травматизму на об’єктах залізничної інфраструктури Придніпровської магістралі, за 7 місяців 2013 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість травмованих осіб, не пов’язаних з виробництвом, зменшилась до 64 проти 68 торік.

За даними аналізу служби охорони праці, всі цьогорічні нещасні випадки стались через порушення громадянами Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України.

Найчастіше сторонні особи на залізниці травмуються, коли намагаються перейти через колії перед потягом, який наближається, у невстановлених місцях, ходять коліями чи вздовж них, перетинають залізничне полотно відразу після проходу поїзда, не впевнившись, що поряд не пересувається інший рухомий склад, під час руху поїзда знаходяться на платформах ближче ніж за півметра від їхнього краю, перебувають у негабариті тощо.

Аби зменшити рівень невиробничого травматизму, Придніпровська залізниця вживає ряд дієвих організаційно-технічних заходів.

Зокрема, на усіх вокзалах та станціях іде регулярне оповіщення по гучномовцю про рух залізничного транспорту, капітально ремонтуються переїзди, покращується видимість на них, оновлюються прилади зовнішнього освітлення станцій, переїздів та посадкових платформ, на інформаційних стендах розміщуються матеріали попереджувального змісту тощо.

У травні поточного року фахівці служби охорони праці провели місячник профілактично – роз`яснювальної роботи із запобігання випадкам невиробничого травматизму на залізничному транспорті серед учнів середніх та вищих навчальних закладів, розташованих поблизу магістральних об`єктів. У його ході було охоплено 52 тис. 727 учнів та студентів вишів Дніпропетровської, Запорізької областей та АР Крим, для яких провели 757 лекцій, до цієї роботи залучили 503 фахівців залізниці.