slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

160 тисяч запоріжців та гостей міста відвідали дитячу залізницю 22/11/2013

Протягом 10 місяців 2013 року Запорізьку дитячу залізницю (ЗДЗ), яка є справжньою оазою посеред промислового міста, відвідали 160 тисяч мешканців та гостей мегаполісу. Вони охоче катались на поїзді, завітали до єдиних у Запоріжжі дендраріуму, тераріуму та зоокуточка, який цьогоріч поповнився новими мешканцями: парою страусів Ему, дикобразів і муфлонів, двома – шиншилл, а також скунсом.

Як зазначив начальник ЗДЗ Михайло Черненький, цей період був багатим на перемоги та здобутки, а його юні вихованці вкотре довели: Запорізька дитяча залізниця - найкраща в Україні. Вони в черговий раз вибороли звання кращих знавців своєї справи, ставши переможцями IX-го Всеукраїнського зльоту юних залізничників, який проходив на базі Харківської дитячої магістралі.

Також юні запорізькі залізничники продовжили добру традицію - доносити до підростаючого покоління та дорослих інформацію про важливість дбайливого ставлення до довкілля. Вони з гідністю захистили честь дитячих залізниць України на Міжнародному екологічному форумі, який проходив у Києві, та на традиційно високому рівні провели у себе вдома X-й Міжнародний екологічний фестиваль.

Цьогоріч вихованці ЗДЗ першими з представників українських дитячих залізниць відвідали Мінську дитячу магістраль, де обмінялись досвідом зі своїми закордонними колегами та відвідали історичні пам’ятки столиці Білорусі.

Крім того, двоє з трьох цьогорічних випускників ЗДЗ стали сумлінними студентами Запорізького професійного ліцею залізничного транспорту, місцевого металургійного коледжу, а також Дніпропетровського коледжу транспортної інфраструктури.

Довідка: Запорізька дитяча залізниця розпочала свою роботу 19 травня 1972 року. ЗДЗ має високий рейтинг серед дитячих залізниць України та ближнього зарубіжжя. На її території розміщені єдиний у регіоні зоокуточок, акваріум та тераріум. Запорізька дитяча є найдовшою дитячою залізницею держави. Її протяжність – 8,6 км. На шляху слідування є штучний тунель завдовжки 80 м.