slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

2/4/2014

Для запобігання крадіжкам вантажів на Придніпровській магістралі посилюють нагляд за найбільш криміногенними ділянками залізниці2/4/2014

З початку 2014 року спільними зусиллями оперативних груп воєнізованої охорони Придніпровської залізниці та транспортної міліції попереджено 46 крадіжок вантажів, які перевозить підприємство, на суму понад 18 тис. грн. При цьому за підозрою у скоєнні цих злочинів було затримано 22 особи. Лише у березні ВОХРівці запобігли 10 спробам розкрадань вантажів на суму майже 5,5 тис.грн, затримали двох крадіїв.

За даними служби відомчої воєнізованої охорони, цьогоріч зловмисники найчастіше зазіхали на вугілля (45% від загальної кількості попереджених спроб), брухт і металопрокат (близько 33,4%), вироби з чорного металу та мінеральні добрива.

Спроби крадіжок найчастіше траплялися на території Дніпропетровської та Запорізької області. Так, найбільш криміногенними у цей період були ділянки П’ятихатки – Желєзнякове – Верхівцеве, перегін Ігрень – Іларіонове; станції Чаплине і Таврійськ.

Для зебезпечення схоронності вантажів, які перевозить Придніпровська магістраль, на підприємстві вживають низку заходів. Зокрема, йде оперативне реагування на кожне повідомлення про несанкціоноване втручання у діяльність залізниці, перевіряються пункти прийому брухту (з початку року здійснено 18 таких перевірок). Спільні оперативні групи різних загонів ВОХР і транспортної міліції відпрацьовують найбільш криміногенні ділянки залізниці – перегони й станції, де додатково виставляють тимчасові пости, пересувні пікети тощо.