slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

На залізниці посилюють претензійно-позовну роботу для відшкодування витрат на перевезення 3/6/2014

Для повного відшкодування Придніпровській залізниці послуг з перевезення пільгових категорій пасажирів у приміському сполученні місцеві держадміністрації мають передбачити у своїх бюджетах на 2014 рік субвенції у сумі не менше 64,7 млн грн, - служба приміських пасажирських перевезень

Хронічна заборгованість перед Придніпровською залізницею місцевих держадміністрацій, які виступають замовниками приміських пасажирських перевезень за пільговими тарифами, погіршує фінансовий стан підприємства, ускладнює оновлення рухомого складу та інфраструктури, проведення їх ремонтів та обслуговування, покращення сервісу для пасажирів тощо. І водночас змушує залізницю вдаватися до тривалих і «непопулярних», однак цілком законних заходів отримати відшкодування за надані нею послуги.

Так, у січні-квітні 2014 року магістраль подала до судових інстанцій 9 позовних заяв щодо компенсації їй витрат на пільгові перевезення пасажирів у приміському сполученні на загальну суму 7 млн 740,3 тис. грн.

Загалом на теперішній час у судах різних інстанцій знаходиться 29 позовів магістралі до місцевих розпорядників бюджетних коштів на суму 17 млн 893,2 тис. грн (з урахуванням торішніх позовних заяв, за якими ще не ухвалене остаточне рішення).

Цьогоріч залізниця вже отримала у судовому порядку від місцевих держадміністрацій компенсацію за приміські перевезення пільговиків у сумі 360,7 тис. грн і має намір активізувати претензійно-позовну роботу.

Нагадуємо, що у січні-квітні приміськими поїздами магістралі перевезено 1 млн 864, 4 тис. пасажирів пільгових категорій на суму 15 млн 864,8 тис. гривень. Однак від місцевих держадміністрацій отримано тільки 4 млн 3,3 тис. грн компенсацій, що складає всього 25,2% суми, нарахованої за фактично надані послуги.