slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

З початку року невиробничий травматизм на залізниці зменшився на 24% 23/6/2014

Упродовж січня – травня 2014 року невиробничий травматизм на Придніпровській магістралі зменшився майже на чверть (35 постраждалих проти 46 за аналогічний період минулого року). Суттєво знизилася також кількість травмованих зі смертельними наслідками - 16 осіб проти 28.

Серед загиблих у поточному році є дитина віком до 16 років - минулоріч було зафіксовано три таких випадки.

Як відзначають у службі охорони праці, найчастіші причини травмування сторонніх осіб на залізниці - ходіння по залізничних коліях, перехід через колії у неналежних місцях або перед поїздом, що наближається, а також перебування на небезпечно близькій відстані до колій, якими здійснюється рух залізничного транспорту.

Для того, щоб запобігти випадкам невиробничого травматизму на Придніпровській залізниці вживають низку організаційно-технічних заходів. Зокрема, у місцях, де автотранспорт та пішоходи перетинають залізничні колії, встановлено стенди з інформацією попереджувального характеру. Пасажирів вокзалів та станцій регулярно сповіщають по гучному зв’язку про правила безпеки на залізничному транспорті, прибуття та відправлення рухомого складу а також маневрові роботи. Окрім того, регулярно виконується ремонт залізничних переїздів та посадкових платформ, оновлюються прилади зовнішнього освітлення станцій тощо.

Особливу увагу на магістралі приділяють профілактично-роз’яснювальній роботі серед дітей та підлітків, які навчаються поблизу залізничних колій. Зокрема, у травні було проведено місячник безпеки руху, під час якого більш ніж 30 тис. учнів та студентів прослухали тематичні лекції та переглянути профілактичні відеофільми.