slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Несанкціоновані втручання в діяльність залізничного транспорту шкодять не тільки залізничникам, але й пасажирам 4/7/2014

З січня по червень 2014 року сталося 36 випадків несанкціонованих втручань сторонніх осіб у роботу Придніпровської залізниці, що на 15 випадків (або на 42%) перевищує показники аналогічного періоду 2013 року.

Шість зафіксованих цьогоріч випадків були пов’язані з вибуховими пристроями, в тому числі й боєприпасами часів ВВВ (повідомленнями про їх встановлення або їх виявленням на вокзалах, інших залізничних об’єктах чи поблизу них, у рухомому складі); по чотири – з накладанням сторонніх предметів на колію і подальшим наїздом рухомого складу на ці предмети, а також перекриттям руху поїздів сторонніми особами; ще тринадцять – з розкраданнями вантажів з вагонів, крадіжками, розобладнанням рухомого складу, пристроїв чи споруд.

Зареєтровано також 9 випадків злочинних дій сторонніх осіб щодо працівників залізниці під час виконання ними службових обов’язків (більшістю йдеться про несанкціоновані тривалі зупинки пасажирських поїздів для їх перевірки представниками так званої «самооборони»).

Унаслідок злочинних втручань сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту за перше півріччя 2014 року на Придніпровській залізниці затримано 44 поїзди загалом на 55 годин 28 хвилин, лише прямі збитки, завдані підприємству, перевищують 15 тис. грн.

Придніпровські залізничники вкотре застерігають громадян: незаконні втручання у діяльність залізничного транспорту не лише є причиною затримки руху пасажирських та вантажних потягів, але й можуть викликати аварійну ситуацію, небезпечну для життя і здоров'я пасажирів та працівників магістралі.

Несанкціоноване втручання у діяльність залізничного транспорту передбачає як адміністративну відповідальність (накладення штрафу), так і кримінальну (позбавлення волі на визначений термін).