slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Хибні повідомлення про замінування залізничних об’єктів караються позбавленням волі від двох до восьми років 27/8/2014

Останнім часом на Придніпровській залізниці, як і загалом на мережі Укрзалізниці, збільшилася кількість хибних повідомлень про замінування об’єктів залізничної інфраструктури.

Так, з січня по липень 2014 року на магістралі зафіксовано чотири випадки, коли надходили повідомлення про встановлення вибухових пристроїв на вокзалах та інших залізничних об’єктах. Усі виявилися хибними. Таку ж кількість повідомлень про замінування зареєстровано і за три тижні серпня (вокзалів Кривий Ріг, Кривий Ріг-Головний, Рокувата та Дніпродзержинськ). В останніх випадках інформація теж не підтвердилася, однак, щоб це з’ясувати доводилося щонайменше евакуювати пасажирів та персонал вокзалів для роботи вибухотехніків.

Хибні повідомлення про встановлення вибухових пристроїв у рухомому складі, на вокзалах та інших об’єктах залізничної інфраструктури кваліфікуються як несанкціоноване втручання сторонніх осіб у діяльність залізничного транспорту.

Як зазначають у юридичній службі магістралі, відповідальність за ці протиправні дії передбачена ст. 259 Кримінального кодексу України, згідно з якою «завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, - карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років».