slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровська магістраль надає всебічну допомогу особам, змушеним виїхати зі східних областей 4/9/2014

Про особливості перевезень пасажирів східного напрямку йшла під час прес-конференції в ІА «Мост-Днепр» за участю начальника відділу вокзалів Придніпровської залізниці Івана Леводянського.

У зв’язку з ситуацією в Донецькій та Луганській областях було відмінено п’ять потягів, стільки ж курсує зміненими маршрутами.

Як зазначив Іван Леводянський, детальна інформація про зміни руху поїздів розміщена на стендах оголошень усіх вокзалів та станцій Придніпровської залізниці та інших магістралей, а також на офіційному сайті Укрзалізниці. Окрім того, про усі корективи у графіку пасажирів регулярно сповіщають за допомогою гучного зв’язку.

Орієнтуючися на ці повідомлення, пасажир може планувати свою подорож альтернативним маршрутом (який йому мають запропонувати у квитковій касі) або у повному обсязі отримати гроші за невикористаний квиток. Причому це правило діє незалежно від того, яким чином був оформлений проїзний документ – у касі чи онлайн.

Також на прес-конференції підіймалося питання про допомогу особам, які змушені були виїхати зі східних регіонів.

Як розповів Іван Леводянський, на усіх вокзалах та станціях магістралі переселенці отримують «Дорожні карти шляхів внутрішнього переміщення у межах України». Це спеціальні брошури, що містять усі необхідні адреси та контактні телефони - зокрема, обладміністрацій, центрів та служб із питань дітей, соцзахисту населення а також регіональних штабів державної служби надзвичайних ситуацій.

Зателефонувавши до такого штабу, громадянин може безоплатно оформити проїзний документ у випадку, якщо не має коштів на його придбання. На сьогоднішній день у такий спосіб було оформлено понад 300 квитків.

«Працівники регіонального штабу оперативно зв’язуються з адміністрацією «Укрзалізниці», а там готують телеграму на адресу станції, з якої потрібно видати квиток. Оформлення проїзних документів відбувається безкоштовно, з наданням чаю та постільної білизни», - пояснив Іван Леводянський.

Ще одним важливим напрямком допомоги переселенцям є надання можливості безоплатного проживання у кімнатах відпочинку на вокзалах Придніпровської магістралі - у Дніпропетровську, Запоріжжі та Бердянську.

Так, з 30 травня по 18 вересня коротким проживанням у кімнатах відпочинку скористалися 176 матерів та 234 дитини.

Слід відзначити, що право проживати у кімнаті відпочинку особа має право протягом кількох діб – доки не вирішить питання із житлом. За детальною інформацією про отримання даної послуги потрібно звернутися до чергового по вокзалу.