slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Вокзал Дніпропетровськ-Головний пропонує подорожуючим комплекс послуг для оперативності, зручності та комфорту 18/9/2014

Придніпровська магістраль на своїх вокзалах пропонує пасажирам послуги, покликані зробити подорожі залізницею легкими, зручними та комфортними. Перелік послуг вокзалу Дніпропетровськ-Головний – один з найбільших на залізниці.

Зокрема, на цьому вокзалі для пасажирів функціонує сервісний центр, де можна скористатися комплексним обслуговуванням: забронювати чи швидко придбати проїзний документ, замовити послуги носія, таксі або номер у готелі, скористатися факсом, комп’ютером з доступом до мережі Інтернет, підзарядити ноутбук або мобільний телефон. Як відзначають працівники вокзалу, підзарядка телефону користується великою популярністю і коштує 5 грн.

На вокзалі Дніпропетровськ-Головний є зал очікування для пасажирів на 148 місць, зал підвищеного комфорту на 192 місця та VIP-зал на 96 місць. До послуг пасажирів також вісім кімнат відпочинку - одна тримісна, 5 двомісних та 2 номери підвищеної комфортності з двоспальним ліжком. Перебування у таких кімнатах коштуватиме:
- у двомісних: 220 грн за добу, 165 за 12 годин;
- у тримісних: 170 грн за добу, 115 – за 12 годин;
- у кімнатах підвищеної комфорності: 380 – за добу, 220 за 12 годин.

Для подорожуючих із дітьми на вокзалі передбачений окремий зал очікування, де матері мають можливість нагодувати та переповити немовлят (для цього там є микрохвильова піч та повивальний стіл), а для дітей старшого віку облаштовано ігровий куточок. Перебування в ігровій кімнаті безкоштовне для малюків до 5 років, за дітей 5-10 років доведеться заплатити 7 грн за годину, за дорослого пасажира – 8 грн за годину.

Ручну поклажу пасажири та відвідувачі вокзалу можуть залишити у стаціонарній або автоматичній камерах схову. Вартість зберігання в автоматичній камері становить 10 грн. за 2 доби, стаціонарна обійдеться у 12 грн за стандартну ручну поклажу та у 14 грн за добу - за великогабаритну ручну поклажу (вагою понад 50 кг, завдовжки більше 2 м та заввишки понад 1 м).

Забуті на вокзалі або у потязі речі пасажир також може отримати у камерах схову, бо саме там зберігається знайдена ручна поклажа. У цьому випадку за зберігання доведеться заплатити згідно з діючим тарифом.

Пасажирам із власним авто вокзал надає можливість скористатися спеціально обладнаними вагонами-автомобілевозами. Такі вагони курсують у складі поїздів № 79/80 сполученням Дніпропетровськ – Київ – Дніпропетровськ та № 41/42 сполученням Дніпропетровськ – Трускавець – Дніпропетровськ Бронювання перевезення автівки залізницею коштуватиме 30 грн., а сама «подорож» автомобілевозом оцінюватиметься в залежності від ваги автомобіля та відстані, на яку він перевозиться.

Окрім того, на період подорожі пасажир може залишити машину на багажному дворі вокзалу. Добове перебування на території багажного відділення легкового автомобіля коштуватиме 20 грн, мікроавтобуса – 28 грн.

З повним переліком послуг, які надають пасажирам на вокзалі Дніпропетровськ-Головний, можна ознайомитися на сайті ДП «Придніпровська залізниця» www.dp.uz.gov.ua у розділі «Пасажирам», а також безпосередньо на вокзалі – в довідковому бюро вокзалу за телефоном 1599.