slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

З початку 2014 року невиробничий травматизм на залізниці знизився більш, ніж на 39% 8/12/2014

Упродовж січня-листопада 2014 року через порушення правил безпеки на об’єктах Придніпровської магістралі травмувалися 70 осіб, не пов’язаних із виробництвом. Це на 39,1% менше за минулорічні показники (115 осіб). Знизилася і кількість травмованих зі смертельними наслідками - 44 осіб проти 65 торік.

За даними служби охорони праці, чоловіки були менш обачними за жінок. Так, за 11 місяців травми на залізниці отримали травми 53 представники сильної статі, з них 35 – смертельні. Серед жінок постраждалих у 3,1 рази менше (17 та 9 осіб відповідно).

В усіх випадках до травмувань призвело недотримання правил безпеки на залізничних об’єктах. Зокрема, громадяни намагалися перетинати колії у неналежних місцях або перед поїздом, що наближається, знаходилися на небезпечно близькій відстані від колій (менше 5 метрів), ігнорували заборонні світлові та звукові сигнали на переїздах (нерідко їх просто не чули через те, що перетинали колії у навушниках).

Для профілактики невиробничого травматизму на Придніпровській магістралі вживають ряд організаційно-технічних заходів. Так, пасажирів на вокзалах і станціях регулярно інформують по гучному звязку про правила безпеки, прибуття та відправлення потягів, а також маневрові роботи. На залізничних переїздах та посадочних платформах виконуються планові ремонти, оновлюються прилади зовнішнього освітлення, у зимовий період на об’єктах пасажирського господарства застосовується посипковий матеріал тощо.

Особлива увага на залізниці приділяється попередженню дитячого та підліткового травматизму, випадки якого, на жаль, зафіксовано і цьогоріч (2 проти 6 за той же період минулого року, обидва зі смертельними наслідками, торік 3 смертельні). Щоб запобігти подібним трагедіям, фахівці магістралі проводять профілактично-роз’яснювальну роботу серед учнів шкіл та професійно-технічних училищ, розташованих неподалік від залізничних колій, - тематичні уроки та місячники безпеки руху.