slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

З початку року кількість незаконних втручань у роботу магістралі зросла більше ніж удвічі, а завдані збитки – в 11 разів 12/12/2014

Упродовж січня-листопада 2014 року сталося 65 випадків несанкціонованих втручань сторонніх осіб у роботу Придніпровської залізниці. За даними апарату безпеки руху та автотранспорту магістралі, це більше ніж удвічі перевищує показники 2013 року (31 подія).

Передусім, залізничників непокоїть той факт, що у 2,3 рази порівняно з минулим роком зросла кількість втручань у роботу залізниці, пов’язаних із вибуховими пристроями (з 9 випадків торік до 21 у поточному). Особливу активність виявляють так звані «телефонні терористи»: 16 з вищезгаданих подій - це повідомлення про замінування вокзалів чи поїздів (за той же період 2013 року – лише один випадок). Усі сигнали виявилися хибними.

Не меншу тривогу викликають також злочинні дії щодо залізничників під час виконання ними службових обов’язків (мова йде про тривалі зупинки пасажирських потягів з метою перевірки представниками незаконних озброєних формувань). Протягом 11 місяців було зафіксовано 9 подібних інцидентів.

Також було зареєстровано 20 спроб розобладнання рухомого складу, пристроїв та споруд; 8 випадків накладання на колію сторонніх предметів з подальшим наїздом на них рухомого складу, одну спробу крадіжки вантажів із вагонів, яка спричинила затримку поїзда на тривалий час. Шість разів сторонні особи намагалися умисно перекрити рух поїздів.

Унаслідок несанкціонованих втручань сторонніх осіб у роботу Придніпровської залізниці протягом січня-листопада 2014 року було затримано 102 поїзди загалом на 122 години 52 хвилини. Лише прямі збитки, завдані підприємству, перевищують 1 млн 162,64 тис. грн (торік ця сума становила 100, 74 тис. грн).

Придніпровські залізничники попереджають: незаконні втручання у роботу залізничного транспорту передбачають як адміністративну відповідальність (штраф), так і кримінальну (позбавлення волі на визначений термін).