slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровські залізничники готуються до весняного водопілля 18/2/2015

Наприкінці зими на Придніпровській залізниці традиційно розпочинають роботу з підготовки до весняного водопілля, мета якої – уникнути підтоплень та пошкоджень залізничної інфраструктури у разі повені чи паводку, під час танення снігу та льдоходу, а також забезпечити у цей період стабільний рух залізницею.

Працівниками магістралі проведено перевірку стану захисних дамб та інших гідрологічних споруд, ставків і водосховищ, розташованих з верхової сторони від залізничних колій; проведено роз’яснювальну роботу з власниками та орендарями ставків щодо порядку регулювання рівня води в них.

Наразі виконуються проміри річкових русел біля мостів, щоб уникнути можливих заторів під час танення снігу та льодоходу. З початком паводку залізничники розпочнуть спеціальні обходи (чергування) на небезпечних ділянках колій, біля гребель, мостів та стічних труб невеликого діаметру.

На залізниці створено необхідний запас матеріалів, потрібних для водоборотьби (буту, цементу тощо), інвентарю (ломів, лопат, мішків, мотузок тощо), а також спецодягу (гумових чобіт, брезентових костюмів та плащів, рукавиць тощо).

Також перевірено справність і готовність до роботи в умовах водопілля землерийної та іншої спеціальної техніки, а також передвесняну підготовку пожежних поїздів залізниці, екіпірованих майже двома десятками стаціонарних та переносних мотопомп (4-х – у Дніпропетровській області, 2-х – на Запоріжжі).

На цей час у районах обслуговування Придніпровської залізниці танення льоду під мостами відбувається без виникнення крижаних заторів, загрози підтоплення територій та розмиву залізничних колій немає.