slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

У квітні на залізниці перевірять стан охорони праці 8/4/2015

На початку квітня у структурних та виробничо-технологічних підрозділах Придніпровської магістралі розпочався весняний огляд стану охорони праці, який традиційно супроводжує підготовку всіх господарств залізниці до літніх перевезень.

Протягом місяця комісії у складі керівників підрозділів, головних спеціалістів, фахівців з охорони праці та профспілок повинні перевірити стан будівель і споруд, особливо – аварійних, технічний стан виробничого обладнання та устаткування, машин, механізмів та інших засобів виробництва, засобів колективного та індивідуального захисту. Пильна увага також приділятиметься стану робочих місць і санітарно-побутових приміщень у підрозділах залізниці, ретельно перевірятиметься також документація з питань охорони праці, технічного навчання тощо.

Передбачається, що всі виявлені під час весняного огляду недоліки, порушення нормативно-правових актів з охорони праці і виробничої санітарії, які не потребують значних витрат, усуватимуться негайно, для усунення дороговартісних буде розроблено відповідні заходи. Крім того, на порушників нормативно-правових актів з охорони праці, крім дисциплінарних стягнень та вилучення талонів-попереджень, очікує позачергова перевірка знань з охорони праці або позаплановий інструктаж.

Мета огляду, що стартував, - поліпшення стану охорони праці на Придніпровській залізниці, профілактика невиробничого травматизму, підвищення обізнаності персоналу з питань охорони праці та виробничої санітарії. Такі заходи проводяться двічі на рік (удруге – під час підготовки залізниці до роботи в зимових умовах) і охоплюють усі робочі місця на залізниці.