slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Через незадовільний стан під’їзних колій промислових підприємств кількість сходжень вантажних вагонів з рейок у 2015 році зросла більш як удвічі 16/4/2015

У січні-березні 2015 року на Придніпровській залізниці виявлено 274 пошкоджені вантажні вагони. Більш як 40% з них (113 од.) отримали пошкодження внаслідок сходження з рейок через незадовільний стан під’їзних колій промислових підприємств. Цей показник у 2,2 рази перевищує аналогічний 2014 року (52 вагони).

Абсолютним «лідером» недбалого ставлення до власного колійного господарства є ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», де цьогоріч зійшли з рейок 95 вантажних вагонів (проти 31 – у 1-му кварталі 2014 року (+64 од.). Збитки, завдані рухомому складові унаслідок цих сходжень, перевищили 1,3 млн грн.

Збільшилася кількість сходжень вантажних вагонів і у ПАТ «Запоріжсталь» (4 вантажні вагони проти 1 в минулому році), ПАТ «ДТЕК «Павлоградвугілля» (9 проти 1 відповідно).

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» цьогоріч дав також найбільшу кількість вантажних вагонів, пошкоджених під час вивантаження магнітною шайбою (це друга за частотою причина пошкоджень парку вантажних вагонів). У 1-му кварталі поточного року на вищезазначеному промисловому підприємстві з цієї причини було пошкоджено 59 вантажних вагонів.

Серед решти причин пошкоджень вантажних вагонів за цей період – при виконанні маневрові роботи (37 од.), порушення технічних умов навантаження (20 од.), грейферне вивантаження (3 од.).

З метою профілактики пошкоджень вантажних вагонів, а також виявлення фактів пошкоджень вантажних вагонів інспекція зі збереження парку вантажних вагонів Придніпровської залізниці спільно з працівниками вагонного господарства, служби перевезень, комерційної роботи та маркетингу в січні-березні 2015 року провела 208 перевірок промислових підприємств та портів. Під час цих перевірок виявлено 50 механізмів, що взаємодіють із вагонами, які не відповідали вимогам ГОСТу 22235-76, до усунення виявлених порушень закрито 41 стрілочний перевід та 40 під’їзних колій, тощо.

Результатом проведених перевірок стало також притягнення до дисциплінарної та матеріальної відповідальності 19 посадовців, відповідальних за збереження парку вантажних вагонів на промислових підприємствах та у портах, та залізничників.

За виявлення пошкоджених вагонів у 1-му кварталі 2015 року на залізниці було додатково премійовано 146 працівників на загальну суму 13,5 тис. грн.

Грошові надходження за пошкоджені за цей період вантажні вагони перевищили 2,3 млн. грн.