slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

З початку року кількість несанкціонованих втручань у роботу залізниці зменшилася майже удвічі, однак затримки поїздів стали тривалішими 25/5/2015

Протягом січня-квітня 2015 року на Придніпровській магістралі зареєстровано 13 випадків незаконного втручання сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту. За даними апарату безпеки, це на 51,9% менше, ніж за аналогічний період 2014 року (тоді було зафіксовано 27 таких інцидентів).

Більшість цьогорічних випадків (9) була пов’язана з повідомленнями про замінування чи виявленням вибухових пристроїв у рухомому складі та на об’єктах залізниці (у тому числі й застарілих боєприпасів).

Також зареєстровано три випадки розкрадання елементів рухомого складу та залізничної інфраструктури, по одному разу невідомі зловмисники перекривали рух поїздів та накладали на колію сторонні предмети, на які наїжджав рухомий склад.

Незважаючи на зниження кількості випадків несанкціонованого втручання сторонніх у діяльність магістралі, непокоїть той факт, що затримки поїздів, спричинені цими злочинними діями, у поточному стали вдвічі тривалішими. Так, за 4 місяці 2015 року на Придніпровській залізниці було затримано 32 поїзди сумарно на 43 год 54 хв. Торік - 25 поїздів на 20 год 16 хв.

Придніпровські залізничники нагадують: несанкціоновані втручання у роботу магістралі не лише викликають затримку руху вантажних і пасажирських потягів, але й можуть спричинити аварійну ситуацію із фатальними наслідками. Подібне шкідництво роботі залізничного транспорту тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.