slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

За спекотної погоди на магістралі дбають про безпеку залізничного руху, здоров’я своїх працівників та комфорт пасажирів 17/6/2015

З установленням високих температур у регіонах, які обслуговує Придніпровська залізниця, на підприємстві вжито низку заходів для забезпечення безпеки руху поїздів, захисту тих, хто виконує свої трудові обов’язки просто неба, а також для створення комфортних умов перебування пасажирів на вокзалах магістралі.

Так, на час спеки на залізниці встановлюється посилений контроль за станом колії, зокрема, за стиковими зазорами у зрівнювальних прольотах, положенням колії у плані тощо. Широко практикуються додаткові обходи та об’їзди, у тому числі й керівниками дистанцій колії в голові поїзда. Вводиться заборона на роботи із застосуванням гідравлічного інструменту, які можуть послабити стійкість колії. Призупиняються ремонтно-колійні роботи капітального характеру та роботи по виправці безстикової колії на поточному утриманні виправними комплексами. На ділянках проведення середнього ремонту колії перед початком робіт здійснюється розрядка температурних напружень в плітях безстикової колії, заміна дефектних елементів верхньої будови тощо.

Залізничників, які працюють на відкритому повітрі, забезпечено питною водою. Керівники усіх ланок наглядають за самопочуттям підлеглих до початку та упродовж виконання ними робіт, стежать за тим, щоб працівники користувалися головними уборами для захисту від сонячного проміння. Також внесено корективи до Правил внутрішнього трудового розпорядку підприємства - початок робочого часу перенесено на більш ранні години.

На вокзальних комплексах залізниці за спекотної погоди підтримується комфортна для пасажирів температура у приміщеннях залів очікування, кас, кімнатах відпочинку тощо, для чого задіяні всі наявні системи вентиляції та кондиціювання повітря. Подорожуючі охоче користуються навісами, які захищають пасажирські платформи від прямих сонячних променів, а також послугами вокзальних буфетів, де організовано продаж прохолодних напоїв та води. У екстрених випадках пасажирам готові надати допомогу медики з вокзальних медпунктів.