slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

За півроку Придніпровська магістраль зекономила майже 1,4 тисячі тонн умовного палива 20/7/2015

Придніпровська залізниця приділяє велику увагу раціональному використанню енергоресурсів. Так, у рамках дорожньої Програми енергозбереження протягом першого півріччя 2015 року магістралі вдалося зекономити 1 тис. 395,6 т умовного палива.

Так, протягом січня-червня 2015 року заощаджено 389,3 тонни дизпалива, 2,25 млн кВт/год електроенергії, 84,4 тис. куб. м природного газу та 9,6 Гкал теплової енергії. Досягти таких результатів вдалося завдяки ефективному використанню ресурсів, запровадженню енергозберігаючих технологій та обладнання.

Зокрема, економію електроенергії на підприємствах магістралі, забезпечили такі заходи:

- у тязі поїздів - відміна довготривалих енергоємних обмежень швидкості руху поїздів; коригування кількості та составності електропоїздів залежно від пасажиропотоку; виключення з роботи по одному тяговому агрегату або тяговому трансформатору, якщо вдатися до цього дозволяла поїзна ситуація.

- у стаціонарній енергетиці - впровадження світлодіодних світильників у структурних підрозділах залізниці, застосування тепла тягових агрегатів для обігріву машинних залів підстанцій тощо.

Заощаджувати дизпаливо протягом півріччя вдалося за рахунок відміни довготривалого енергоємного обмеження швидкості руху поїздів, заміни у приміському русі тепловозів 2ТЕ116 на тепловози ЧМЕ3 на ділянках Мелітополь - Федорівка - Верхній Токмак та Мелітополь - Федорівка - Новосела. Окрім того, було замінено тепловози ЧМЕ3 на електровози ВЛ8 під час маневрових та господарських робіт.

Можливіть зекономити природний газ та теплову енергію підприємствам магістралі дали: еколого-теплотехнічна наладка котлоагрегатів; запровадження приладів обліку природного газу а також перехід на використання електричних нагрівачів для потреб гарячого водопостачання.

Загалом на впровадження ресурсоощадних заходів витрачено 1,11 млн. гривень.