slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Очільник Придніпровської залізниці зустрівся з керівництвом Запорізької області 30/7/2015

Учора, 29 липня, виконуючий обов’язки начальника Придніпровської залізниці Іван Федорко зустрівся із головою Запорізької облдержадміністрації Григорієм Самардаком. Також у заході взяли участь директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури Запорізької ОДА Андрій Антонов та директор Запорізького електровозоремонтного заводу Олег Вінник.

Однією з головних тем обговорення стали збиткові приміські перевезення. Головна проблема більшості залізничних маршрутів полягає у недостатньому рівні компенсації перевезень пільгових категорій населення з бюджетів усіх рівнів. На цей час виплати по регіону складають лише 44% від необхідного. За словами керівника Придніпровської залізниці Івана Федорка, ця проблема може призвести до відміни окремих збиткових приміських залізничних сполучень. Проте у разі збільшення рівня компенсацій жоден із приміських маршрутів не буде скасований.У ході зустрічі було досягнуто домовленості, що у цьому місяці Запорізька ОДА сплатить Придніпровській залізниці 3,5 млн грн відшкодувань за перевезення пільговиків у приміському сполученні. Ці кошти майже на 100% покриють заборгованість за 6 місяців 2015 р.

Обговорювалася також актуальне для регіону питання призначення ще одного потяга «Запоріжжя-Київ». На сьогодні у напрямку столиці через Запоріжжя курсують 6 пар поїздів. Три з них є транзитними, ще два – це швидкісні «Хюндай», без спальних місць. Навіть при цьому населеність усіх потягів складає практично 100%, залежно від днів прямування. Таким чином, попит на залізничне сполучення у столичному напрямку є для регіону є дуже гострою проблемою, яка і вирішувалася на зустрічі. Іван Федорко у свою чергу запевнив, що додатковий потяг із Запоріжжя до Києва може з’явитися вже найближчим часом.

Окрім того, новий керівник Придніпровської залізниці повідомив очільнику Запорізької ОДА, що має наміри стосовно оновлення парку локомотивів. У результаті магістраль отримає якісний рухомий склад, Запорізький електровозоремонтний завод – нові замовлення, а область – робочі місця та надходження до бюджету.

Враховуючи неповну завантаженість виробничих потужностей, керівництво електровозоремонтного заводу запропонувало Придніпровській залізниці збільшити кількість ремонтів електровозів. Цю ідею підтримали і керівництво залізниці, й голова облдержадміністрації. Наразі між залізничними підприємствами укладено договори на відновлення двох електровозів на суму 12 мільйонів 835,1 тисяч гривень.

Придніпровська магістраль завжди тісно співпрацювала з Запорізькою облдержадміністрацією. Про це свідчить відремонтований вокзал, безперебійні вантажні та пасажирські перевезення, зокрема призначення на маршрут «Запоріжжя-Бердянськ» рейкового автобуса, що користується великим попитом у населення. Також залізниця допомагає регіону в охороні важливих інфраструктурних залізничних об’єктів.

Зустріч пройшла у обстановці взаємопорозуміння і стала дуже результативною, адже на ній було вирішено багато питань, важливих, як для Придніпровської магістралі, так і для Запорізької області.