slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Через спеку на залізниці посилили заходи безпеки 11/8/2015

В умовах, коли спека, за словами синоптиків, б’є рекорди, придніпровські залізничники вживають заходів до гарантування безпеки руху поїздів та охорони праці робітників, задіяних у роботах на відкритому повітрі, а також до створення комфортних умов подорожуючим залізницею.

Зокрема, встановлено постійний контроль температурного режиму колій, порядку виконання ремонтно-колійних робіт, проводяться щоденні додаткові обходи та об’їзди колійної мережі. Усі роботи із застосуванням гідравлічного інструменту, здатні ослабити стійкість колії, призупинено. Виявлені дефекти усуваються невідкладно.

Залізничники працюють на відкритому повітрі тільки в головних уборах. Робітників забезпечено засобами надання першої допомоги при теплових чи сонячних ударах, а також достатньою кількістю питної води. За потреби вирішується питання про перенесення початку ремонтно-колійних та інших робіт на більш ранній час.

Щоб уникнути прикрих несподіванок для пасажирів, які користуються рухомим складом залізниці, перед кожним рейсом перевіряється справність систем водопостачання, вентиляції та кондиціювання у поїздах. Пасажирські поїзди, а також медпункти вокзальних комплексів забезпечено всім необхідним, аби надати першу медичну допомогу тим, хто хворобливо переносить спеку.

З огляду на підвищену пожежну небезпеку, смугу відведення залізниці звільняють від сухостою - це унеможливить поширення вогню у разі виникнення степових чи лісових пожеж. Крім того, додатково перевірено справність пожежних кранів та гідрантів на об’єктах залізниці, їх укомплектованість засобами пожежогасіння тощо.