slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Посвята у студенти-2015: тепле напуття - першокурсникам, грошове заохочення – кращим практикантам 31/8/2015

Уже доброю традицією напередодні нового навчального року став візит керівництва Придніпровської залізниці до «кузні» залізничних кадрів України – Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка Лазаряна, на посвяту першокурсників у студенти.

Новий керівник Придніпровської залізниці Іван Федорко охоче зголосився на цю поїздку – і не тільки, щоб підтримати усталений «сценарій» чи принагідно поспілкуватися з викладацьким складом одного з найбільш рейтингових в Україні транспортних вишів, але й для того, щоб зазирнути в обличчя завтрашніх придніпровських залізничників - диспетчерів, машиністів, руховиків, інженерів, а також пригадати свою щасливу студентську юність.

На освітянське свято Іван Федорко завітав не з порожніми руками. Привіз грошові винагороди від залізниці вісьмом кращим студентам, які цього літа проходили виробничу практику на підприємстві на посадах провідників пасажирських вагонів, помічників машиніста, монтерів колії та ін. А зусилля у вихованні гідної професійної зміни ректора вишу Олександра Пшінька на магістралі відзначили нагрудним знаком «За сприяння розвиткові Придніпровської залізниці».

У своєму зверненні до першокурсників, Іван Федорко наголосив на тому, що саме їм доведеться йти неходженими стежками – інтегруватися до європейської економічної спільноти, відповідно освоювати нові технології, управлінські методи, підходи до господарювання і вже на міжнародному рівні доводити свою конкурентоспроможність та гідний професійний вишкіл; а також що саме від них залежатиме майбутнє залізничної галузі України.

«Тож пам’ятайте про ті відповідальні завдання, які вам доведеться вирішувати, і вчіться старанно. - зазначив Іван Федорко. - Я ж охоче потисну вам руки через п’ять років, коли прийматиму на роботу керівниками та провідними фахівцями залізничних підрозділів».

За даними служби кадрової та соціальної політики, Придніпровська залізниця надала роботу у своїх структурних підрозділах 68 цьогорічним випускникам ДНУЗТ ім. академіка Лазаряна, а також прийняла у себе на період літньої виробничої практики понад 350 студентів вишу. З-поміж майже 600 студентів-першокурсників 44 вчитимуться за направленнями залізниці, що по закінченні навчання гарантує їм працевлаштування на підприємстві.