slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровська залізниця: гарантовано вбезпечити водіїв та пішоходів, які перетинають колії, може тільки дотримання правил безпеки 11/9/2015

За даними апарату з безпеки руху поїздів та автотранспорту Придніпровської залізниці, у січні-серпні 2015 року на залізничних переїздах та коліях магістралі сталися чотири дорожньо-транспортні пригоди, внаслідок яких двоє людей загинуло, одна отримала травми.

Якщо порівнювати з 2014 роком, спостерігається тенденція до зменшення кількості ДТП на переїздах та коліях залізниці: торік за восьмимісячний період було зареєстровано шість дорожньо-транспортних пригод з одним загиблим та чотирма постраждалими. Однак ця статистика все одно маловтішна, адже за кожним таким фактом стоїть людське життя, горе чи біль.

Уникнути біди в усіх випадках можна було, якби водії автотранспортних засобів неухильно дотримувалися правил безпеки, а часом і просто здорового глузду. Наприклад, 3 серпня на перегоні Жмеринка – П’ятихатки водій легковика намагався перетнути колії навпростець, де йому було зручно, за що й поплатився життям.

Придніпровські залізничники знову закликають водіїв не легковажити власним життям та майном, а також безпекою працівників магістралі і пасажирів.

Зі свого боку, на підприємстві вживають заходи до підвищення безпеки залізничних переїздів. Так, з початку 2015 року виконано капітальний ремонт 8 переїздів. На переїзних світлофорах встановлено 42 світлодіодні головки, що покращило видимість заборонних сигналів. Для покращення видимості руху транспорту на перегоні Воскобійня – Дніпродзержинськ-Пасажирський виконано вирубку лісонасаджень та чагарнику. На семи переїздах залізниці укладено комплекти за збірного залізобетону, ще на двох – переїзного настилу.

Технічні заходи поєднуються із активною пропагандою безпеки руху на залізничних переїздах. Однак тільки дисциплінованість водіїв автотранспорту та пішоходів, які перетинають колії, - стовідсоткова запорука їхньої безпеки, вважають на залізниці.