slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровська залізниця: пасажири стали подорожувати з власними автомобілями удвічі частіше 15/10/2015

З початку року у спецвагонах магістралі було перевезено майже 1,8 тис. автівок.

Послуга транспортування автомобілів залізницею користується дедалі більшим попитом у пасажирів Придніпровської магістралі. Щоб задовольнити потребу у таких перевезеннях, у складі поїздів № 79/80 сполученням Дніпропетровськ – Київ – Дніпропетровськ та № 41/42 Дніпропетровськ – Львів – Дніпропетровськ курсують два вагони-автомобілевози.

Протягом січня-вересня 2015 року придніпровські залізничники перевезли ними 1812 авто. Зокрема, з Дніпропетровська до Києва та зворотно доправили 836, у напрямку Львова та зворотно – 976.

За даними пасажирської служби, порівняно з минулим роком кількість замовлень на перевезення автомобілевозами збільшилася у 2,1 рази. Так, за 9 місяців 2014 року спецвагонами було перевезено 847 автомобілів (696 у київському напрямку та 151 – у львівському).

Зокрема, майже удвічі зросла популярність перевезень автомобілів улітку, коли і подорожуючі були особливо активними. Так, у червні-серпні цього року автомобілевози Придніпровської залізниці перевезли 699 автівок (улітку 2014 року - 363). З них із Дніпропетровська до Києва та зворотно - 317 автомобілів, у напрямку Львова і зворотно – 382.

Нагадаємо, у складі поїзда Київ – Дніпропетровськ автомобілевоз курсує тричі на тиждень. З Дніпропетровська він відправляється щовівторка, щочетверга та щосуботи, з Києва – щосереди, щоп’ятниці та щонеділі. У складі потяга Дніпропетровськ – Львів спецвагон курсує з Дніпропетровська до Львова щоп’ятниці, зворотно – щосуботи.

Вартість послуги вираховується залежно від ваги авто та тривалості поїздки. Зокрема, перевезення у київському напрямку коштує 400 грн за тонну, у львівському 650 грн за тонну.

Довідка: : Автомобілевоз – двох’ярусний вагон з 8 місцями для легкових мало- та середньогабаритних автомобілів (максимально допустима висота автомобіля — 1,7 м) загальним обсягом вантажу 10 тонн. У вагоні передбачена захисна сітка та блокування автівок під час руху потяга.