slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Запроваджено професійний відбір на посаду «начальник поїзда (пасажирського)»: вимоги до кандидатів значно зростають 16/10/2015

З 13 жовтня Укрзалізниця запровадила новий порядок відбору кандидатів на посаду «начальник поїзда (пасажирського)», покликаний всебічно і комплексно оцінювати кожного із претендентів на зазначене місце та обрати дійсно кращих. Саме від цих обранців значною мірою залежатиме підвищення якості обслуговування пасажирів - клієнтоорієнтованість, яку Укрзалізниця визнала одним із пріоритетів своєї подальшої діяльності.

Професійний відбір оголошується Департаментом пасажирських перевезень далекого сполучення Укрзалізниці на підставі потреби у заміщенні посад начальника поїзда (пасажирського), наданої структурними підрозділами пасажирського господарства залізниць.

Серед основних вимог до претендентів – повна вища освіта залізничного напряму (спеціаліст); стаж роботи в сфері обслуговування пасажирів на шляху прямування конкретного поїзда не менше двох років (для поїздів міжнародного сполучення – відповідний стаж роботи не менше одного року та знання іноземної мови); задовільний стан здоров’я і відсутність медичних протипоказань до роботи; відсутність правопорушень за останні три роки роботи; дисциплінарних стягнень - за останній календарний рік, а також наявність заохочень.

Окремо наголошується на тому, що претенденти, у яких через недотримання вимог норм охорони праці та електробезпеки були вилучені талони попереджень, а також які мають негативні відгуки від пасажирів (у книзі скарг та пропозицій, звернення громадян на лінії «STOP корупція», «Якість та сервіс» тощо), до професійного відбору не допускаються.

Кожен етап професійного відбору включатиме в себе перевірку наданих кандидатами документів (і самих кандидатів) на відповідність пред’явленим вимогам, професійне багатопрофільне тестування (у тому числі з пожежної безпеки, охорони праці, надання першої долікарської медичної допомоги, безпеки руху, вирішення нестандартних та конфліктних ситуацій) та співбесіду із членами комісії.

Кандидати оцінюватимуться за максимальною 500-бальною системою (200 балів – на першому етапі, 300 – на другому). За підсумковим результатом претендент отримуватиме або відмову в призначенні, або рекомендацію щодо зарахування до кадрового резерву в структурному підрозділі залізниці, де є вакансія; або рекомендацію щодо свого призначення на посаду начальника пасажирського поїзда.

Новий професійний підхід до кадрового відбору начальників пасажирських поїздів є більш жорстким та системним по відношенню до раніш діючого в Укрзалізниці.

Порядок проведення професійного відбору кандидатів на посаду начальник поїзда (пасажирського)