slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

З початку 2015 року залізниця зекономила енергоресурсів майже на 18 млн гривень 20/10/2015

На Придніпровській магістралі постійно проводиться робота з підвищення енергоефективності підприємства, яка приносить плідні результати. Так, у рамках річної програми з енергозбереження протягом 9 місяців поточного року на залізниці зекономили 2 тис. 071 тонну умовного палива на загальну суму 18 млн гривень.

Зокрема, заощаджено 563,7 тонни дизпалива, 3 млн 490 тис. кВт/год електроенергії, 100,9 тис. кубометрів природного газу, 9,6 Гкал теплової енергії.

Як повідомили у технічній службі магістралі, заощадити дизпаливо у такій кількості вдалося головним чином за рахунок відміни довготривалого енергоємного обмеження швидкості руху поїздів на перегоні Мала Токмачка - Оріхівська.

Сприяли цьому і такі заходи, як заміна тепловозів 2ТЕ116 на тепловози ЧМЕ3 у приміському русі на ділянках Мелітополь – Федорівка – Верхній Токмак та Мелітополь – Федорівка – Новосела, а також тепловозів ЧМЕ3 на електровози ВЛ8 – під час маневрових робіт на станціях Кривий Ріг- Сортувальний, П’ятихатки та Нижньодніпровськ-Вузол.

Значну економію електроенергії на магістралі забезпечили: у тязі поїздів – відміна шести довготривалих енергоємних обмежень швидкості руху поїздів, скасування графікових зупинок електропоїздів, коригування кількості й составності електропоїздів залежно від пасажиропотоку, виключення з роботи по одному тяговому агрегату або тяговому трансформатору, якщо це дозволяла поїзна ситуація. У стаціонарній енергетиці – впровадження в структурних підрозділах магістралі світлодіодних світильників і ламп, приладів обліку електричної енергії; раціональний підхід до використання зовнішнього освітлення парків та станцій на Дніпропетровській та Запорізькій дирекціях; а також застосування тепла тягових агрегатів для обігріву машинних залів підстанцій залізниці.

Можливості заощаджувати газ і теплову енергії залізничникам дало еколого-теплотехнічне налагодження котлоагрегатів на підприємствах магістралі; використання влітку електронагрівачів для потреб гарячого водопостачання підприємств; упровадження приладів обліку природного газу у вагонних депо Запоріжжя та Дніпропетровськ; утеплення будівель та заміна вікон на сучасні металопластикові.

Загалом на впровадження ресурсоощадних заходів магістраль витратила цьогоріч 1,95 млн грн.