slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

До професійного свята придніпровські залізничники отримали поле для міні-футболу, де зіграли перший матч 30/10/2015

Придніпровські залізничники отримали перший подарунок до свого професійного свята – сучасний майданчик для міні-футболу на житловому масиві Північний, що у місті Дніпропетровську.

За ініціативи керівництва залізниці та дорожньої профспілки футбольне поле із сучасним покриттям, баштовим освітленням та спеціальною огорожею було облаштоване всього за півтора місяця. Будівельники оновили ще й частину адміністративної будівлі колишнього залізничного стадіону, на території якого розмістився спортивний майданчик. Тож ті, хто прийде пограти у футбол, зможуть перевдягатися у теплій роздягальні, а після активних занять – скористатися душовою.

На урочистому відкритті майданчика, яке зібрало майже дві сотні жителів житлового масиву, в.о.начальника Придніпровської залізниці Іван Федорко зазначив: «З одного боку, для залізниці це не зовсім звична справа - зазвичай ми відкриваємо нові вокзали чи запускаємо нові поїзди. Але з іншого – доволі традиційна, бо робити добрі справи для людей – це давня залізнична традиція. На Північному мешкає чимало родин залізничників, які працюють на підприємствах станції Нижньодніпровськ-Вузол – однієї з найбільших сортувальних станцій на Придніпровські магістралі та в мережі Укрзалізниці. А наші працівники повинні мати не тільки гідні умови праці, але й відпочинку та активного дозвілля».

За словами очільника залізниці, у керівництва підприємства є плани поступового відновлення колишнього залізничного стадіону, який через свій аварійний стан не діє вже кілька десятиліть. Так, навесні на його території повинен запрацювати волейбольний майданчик і тенісний корт, а в адміністративній будівлі – ще й банний комплекс.

Скористатися футбольним міні-полем та іншими можливостями стадіону (як уже існуючими, так і перспективними) зможуть не тільки залізничники, але й усі охочі мешканці Північного, де заклади відпочинку можна перелічити на пальцях однієї руки. Послуги не будуть безкоштовними, однак доступними за ціною. Працівники ж залізниці, як вирішило керівництво магістралі та дорожня профспілка, взагалі сплачуватимуть суто символічну ціну.

Звичайно, святковий момент не обійшовся без подарунків. Керівник залізниці Іван Федорко та голова Дорпрофсожу Олександр Букреєв вручили спортивну форму та м’ячі для тренувань дитячій футбольній команді «Локомотив», яка лідирує в обласному та міському чемпіонатах серед дітей. «Щоб із маленьких спортивних «зірочок» виростали великі «зірки»», - прокоментував подарунок очільник магістралі.

Презентом у відповідь для Івана Федорка, в житті вельми небайдужого до спорту, була футболка з надписом «Заслуженому гравцю «Локомотива» та футбольний м’яч, ударом по якому керівник магістралі ознаменував відкриття ігрового майданчика.

Подарунки дісталися і старшому поколінню спортсменів – членам ветеранської збірної «Локомотив», яка цьогоріч стала чемпіоном України з міні-футболу серед ветеранів. Почесний кубок та грошова винагорода стали гідною оцінкою високих спортивних результатів та багаторічної відданості спортсменів-залізничників футболу та рідній магістралі.

Було відзначено і зусилля тих, хто своєю працею зробив можливим спортивне свято, - будівельників, працівників інших служб, задіяних у роботах по облаштуванню спортмайданчика та санпобутових приміщень стадіону, а також ДФСК «Локомотив».

Захід завершився хвилюючою грою ветеранської команди «Локомотив» та управлінської збірної, за якою досить емоційно спостерігали численні глядачі, гучними оплесками та схвальними вигуками підтримуючи кожний гол чи вдалий пас «своєї» команди. У підсумку напружена футбольна схватка із рахунком 4:3 завершилася перемогою ветеранів. Утім, їх суперників це не дуже засмутило - адже вони гідно протистояли самим чемпіонам!