slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

На Придніпровській залізниці посилену увагу приділяють профілактиці дитячого травматизму 27/11/2015

Протягом 10 місяців 2015 року через порушення правил безпеки на об’єктах Придніпровської залізниці травмувалися двоє дітей віком до 16 років, у тому числі одна дитина – зі смертельними наслідками.

Як зазначають у службі охорони праці, порівняно з попередніми роками летальних випадків з неповнолітніми поменшало, однак від того вони не стають менш трагічними. Так, у 2014 році на магістралі теж було зафіксовано два випадки травмування дітей, однак обидва смертельні, у 2013-ому – шість, з яких половина смертельні.

Неповнолітні, як і решта сторонніх громадян, травмуються на залізниці виключно через власну необережність. Непоодинокі випадки, коли молодим людям заважає почути попереджувальний сигнал про наближення поїзда прослухування музики у навушниках. Знижує уважність і застосування у дорозі різних гаджетів. А останнім часом почастішали нещасні випадки з дітьми внаслідок таких небезпечних хобі, як зачепінг – екстремальне катання ззовні поїздів, а також селфі поблизу колій, на залізничних мостах чи рухомому складі.

Аби недосвідченість та шкідливі звички не ставали причиною трагедій, залізничники постійно проводять серед дітей і підлітків інформаційно-роз’яснювальну роботу. Зокрема, для учнів шкіл, коледжів та ПТУ у прилеглих до залізниці районах двічі на рік проводяться місячники безпеки. Під час останнього такого заходу, у вересні-жовтні цього року, фахівці з охорони праці прочитали школярам понад 1200 лекцій із показом тематичних відеофільмів та мультфільмів, роздали близько 30 тисяч ілюстрованих пам’яток із правилами безпеки.

Наближаються зимові канікули, які дітвора проводитиме поза школою, нерідко без нагляду дорослих, а також у поїздках. Тож залізничники неодмінно скористаються цією нагодою нагадати неповнолітнім, як убезпечити себе на залізничному транспорті.