slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровська залізниця: вандали стали атакувати приміські поїзди вп’ятеро частіше 23/2/2016

Придніпровські залізничники занепокоєні поведінкою залізничних хуліганів та розкрадачів. Цьогоріч випадки розукомплектування та псування приміських поїздів порівняно з минулим роком почастішали у п’ять разів.

Так, у січні 2016 було зафіксовано 10 актів вандалізму (проти двох за аналогічний період минулого року). Лише прямі збитки, завдані хуліганами, перевищили 106 тис. грн.

Найбільш криміногенними ділянками магістралі у цьому році фахівці називають Дніпродзержинськ – Дніпропетровськ, Дніпропетровськ – Чаплине, Кривий Ріг – П’ятихатки, Дніпропетровськ – Орлівщина, а також станції Кривий Ріг, Запоріжжя-2, Нікополь та Синельникове-1.

За кожним фактом вандалізму залізничники спрямовують матеріали до правоохоронних органів. На цей час уже відкрито три кримінальні провадження.

Окрім того, щоб уберегти дефіцитний рухомий склад від вандалізму, на залізниці додатково залучили до його охорони приватні охоронні організації. Найбільш проблемні місця відстою електропоїздів – станції Кривий Ріг-Головний та Запоріжжя-2 – також узято під посилений контроль охоронців. Як стверджують у службі приміських перевезень, це дає змогу більш ефективно протидіяти хуліганам та розкрадачам залізничного майна.

Залізничники вкотре наполегливо просять громадян відповідально ставитися до рухомого складу залізниці та не ставити під загрозу безпеку приміських перевезень, а також нагадують: псування та розукомплектування електропоїздів тягне за собою адміністративну і кримінальну відповідальність.