slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровська магістраль: ґаджети біля залізничних колій – це реальна загроза життю 22/3/2016

Упродовж січня-лютого 2016 року через ігнорування правил безпеки на залізничному транспорті постраждали 103 особи, причому для 67 громадян нерозважлива поведінка мала смертельні наслідки. З-поміж цьогорічних постраждалих є двоє неповнолітніх, один з яких загинув.

Причиною невиробничого травматизму на об’єктах залізничної інфраструктури дедалі частіше стає використання ґаджетів, зокрема спроби зробити оригінальне фото безпосередньо на рухомому складі або на його тлі. Так, нещодавно заради селфі двадцятирічний юнак заліз на дах електропоїзда Тетерів – Київ, де зазнав ураження електрострумом контактної мережі. На станції Святошин непритомного любителя екстремального селфі зняли з даху вагона і доставили до опікового центру.

Потенційними жертвами на залізниці є також меломани, які, переходячи через залізничні колії, не розлучаються з навушниками, а також любителі телефонних розмов та планшетів, що сьогодні вкрай популярні серед молоді.

Придніпровські залізничники дуже стурбовані такими випадками і звертаються до громадян, насамперед молоді, із проханням бути максимально уважними поблизу залізничних колій, неухильно дотримуватися елементарних правил безпечної поведінки.

Нагадуємо, що категорично заборонено перетинати колії чи перебувати поблизу них у навушниках, розмовляти в цей час по мобільному телефону чи відволікатися на екран планшета. Варто навіть скинути з голови капюшон і по можливості не користуватися парасолькою, щоб ніщо не заважало почути та побачити наближення поїзда.

Не дозволяється також переходити через колії у невстановлених місцях і перед рухомим складом. Ні в якому разі не можна вилазити на дахи вагонів чи залізничні мости заради оригінального фото - це нерідко може вартувати життя.

Звертаємося до батьків, вчителів та вихователів із проханням наголошувати дітям на небезпеці гри поблизу колій та на об’єктах залізничної інфраструктури.

Будьте пильними, не нехтуйте важливими дрібницями – бережіть власне життя!