slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

На Придніпровській залізниці стурбовані розмахом розкрадання залізничної інфраструктури та безкарністю злодіїв 10/5/2016

У період з 2 до 9 травня 2016 року на Придніпровській магістралі запобігли восьми спробам розкрадання майна та вантажів залізниці на загальну суму майже 44 тис. грн, за злочинні дії затримали сімох зловмисників.

Так, шостого травня оперативна група стрілецької команди Верховцеве на місцевій станції зупинила двох розкрадачів деталей верхньої будови колії. Чоловіків, які вже встигли «розжитися» двома підкладками та вісьмома болтами у зборі, передали до районного відділу поліції.

Наступного дня ВОХРівці, отримавши інформацію про розобладнання двох дросель-трансформаторів на перегоні Лежине – Кирпотине, під час обстеження місця події та прилеглої території у лісосмузі затримали 31-річного чоловіка на велосипеді. У мішку, який молодик віз, було виявлено вкрадені обмотки засобів СЦБ, а також сокиру і кувалду, якими зловмисник трощив залізничне майно, видобуваючи мідь. Сума завданих злодієм збитків перевищує 43 тис. грн. Однак найгірше те, що грабіжника менш як два тижні тому вже затримували за аналогічні дії на перегоні Запоріжжя-Ліве – Вільнянськ і передавали до рук поліції. Вочевидь, що безкарність надихає на нові «подвиги».

Придніпровські залізничники вкрай стурбовані щоденними фактами розкрадання залізничної інфраструктури, низькою ефективністю, а нерідко й відсутністю реагування на фактичний грабіж магістралі з боку правоохоронних органів, і відкрито говорять, що темпи та обсяги розкрадань уже становлять реальну загрозу безпеці залізничних перевезень.