slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

На Придніпровській залізниці пройшла науково-практична конференція молодих фахівців 15/6/2016

Молоде покоління залізничників - професійно освічене, життєво активне, відкрите для спілкування та сприйнятливе до нового. Цю тезу вкотре підтвердили учасники щорічної науково-практичної конференції молодих фахівців, яка днями пройшла на Придніпровській магістралі.

Захід традиційно проводився службою кадрової та соціальної політики залізниці, щоб сприяти успішній адаптації вчорашніх випускників профільних вишів у трудових колективах, допомогти їм у вирішенні виробничих та соціальних проблем, спонукати до подальшого підвищення професійної майстерності та трудової активності, мотивувати до високих показників у роботі.

Дводенна програма конференції передбачала спілкування молодих фахівців-представників різних служб та підрозділів магістралі з керівництвом залізниці, більш досвідченими колегами, а також між собою, групову та індивідуальну роботу – як лекційну, так і практичну.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся в.о. головного інженера – першого заступника начальника залізниці Олександр Бабенко. Він розповів про те, чим живе сьогодні залізнична галузь та Придніпровська магістраль зокрема, які складні завдання доводиться вирішувати придніпровським залізничникам, аби в умовах економічної нестабільності максимально повно та своєчасно забезпечувати потреби в перевезеннях вантажів та пасажирів, ритмічну роботу самої залізниці, а також про сподівання керівництва магістралі щодо залізничної молоді.

На якісних змінах у залізничній галузі та тій ролі, яка у процесі реформування відводиться молодим, енергійним та ініціативним, зупинився заступник начальника залізниці з реформування Микола Кужавський.

А завідуючий відділом організаційно-масової та соціально-побутової роботи Дорпрофсожу Володимир Романенко поінформував учасників конференції про діяльність молодіжного активу дорожньої профспілки та запросив молодих фахівців долучитися до цієї роботи.

Великий інтерес у молоді викликало спілкування з учасником дорожнього форуму «Агенти залізничних змін» головним інженером Дніпропетровського будівельно-монтажного експлуатаційного управління Олександром Рудаковим. Він розповів про сам захід, ті теми, що були винесені на обговорення форумчан, а також про цікаві ідеї та оригінальні шляхи їх вирішення, що були запропоновані придніпровцями.

Молоді фахівці охоче спробували і себе у ролі агентів змін, поділившись на групи та творчо попрацювавши над запропонованими на форумі темами, а також напрацьованими його учасниками пропозиціями. Обговорення показало, що попри нетривалий час роботи на залізниці (а всі тридцять два учасники конференції працюють у службах та структурних підрозділах магістралі не більше трьох років), вони мають власне бачення шляхів оптимізації виробничої діяльності.

З неменшою цікавістю молоді фахівці поділилися один з одним враженнями від роботи у своїх структурних підрозділах, поговорили про адаптацію у трудових колективах та труднощі, які довелося подолати, і навіть про перші курйози, що вже трапилися з ними на робочих місцях.

Другий день роботи науково-практичної конференції проходив на мальовничих берегах Самарчука, де розташований Дорожній центр з навчально-методичної роботи та відпочинку. З молодими фахівцями тренінг на командоутворення проводила психолог служби кадрової та соціальної політики Ірина Івасюк. Під час її тренінгу юнаки та дівчата працювали не стільки головою, скільки ногами й руками - бігали, стрибали, вправлялися з м’ячами, опановувати гімнастичні елементи, тощо. Азарту, завзяття та духу змагальності вистачало. Утім, не бракувало і вміння працювати командно, допомагати один одному, власні амбіції підпорядковувати загальним інтересам.

Програма дня «на свіжому повітрі» вийшла не лише насиченою та пізнавальною (причому як для учасників, так і організаторів конференції), але й розважальною. Це дало молоді можливість навчатися і відпочивати одночасно, набиратися знань, а заодно сил та натхнення для подальшої успішної трудової активності.

А те, що успіхи в залізничної молоді таки є, засвідчили заохочення від керівництва Придніпровської магістралі найбільш активним та сумлінним з-поміж молодих фахівців. Так, подякою та грошовою винагородою відзначено начальника виробничо-технічного відділу П’ятихатської дистанції колії Юлію Мельник, інженера виробничо-технічного відділу Нікопольської дистанції електропостачання Єгора Носаля, електромеханіка дільниці 1-ї групи Дніпропетровської дистанції сигналізації та зв’язку Євгена Романченка, майстра Криворізького локомотивного депо Павла Хорольського та чергового по парку станції Нижньодніпровськ-Вузол Дніпропетровської дирекції залізничних перевезень Андрія Чумака.