slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Перший заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов відвідав курортне Приазов’я 5/7/2016

«Розвиток залізничної інфраструктури дав новий поштовх до розвитку всього курортного Приазов’я», - заявив перший заступник міністра інфраструктури України Євген Кравцов під час робочої поїздки до Генічеського району Херсонської області.

Євген Кравцов відвідав залізничні станції Новоолексіївка та Генічеськ Придніпровської залізниці, які цього літа зустрічають відпочивальників оновленими та комфортними.

Зокрема, на станції Новоолексіївка було побудовано низьку пасажирську платформу, здатну приймати швидкісні регіональні поїзди категорії «Інтерсіті», на привокзальній площі встановлено сучасні тіньові навіси та лави для пасажирів, у будівлі вокзалу облаштовано кімнату матері та дитини, були створені належні умови для маломобільних пасажирів. Крім того, придніпровські залізничники виконали ремонт вокзального фасаду, улаштували пішохідні доріжки вздовж кількох пасажирських платформ та переходи через колії. На вокзалі були встановлені додаткові монітори, POS-термінали у квиткових касах, табло-монітор наявності вільних місць на пасажирські поїзди, додатковий термінал для продажу квитків у далекому сполученні, а на платформах – додаткові гучномовці та сучасні світильники.

Станція Генічеськ також отримала низьку пасажирську платформу для швидкісних регіональних поїздів, її обладнали пандусом для інвалідних візків. Було виконано ремонт вокзального фасаду, залу очікування для пасажирів, модернізовано освітлювальні прилади на платформах станції. На перегоні Новоолексіївка – Генічеськ капітально відремонтували майже 5,5 км колії.

Загальна вартість виконаних Придніпровської залізницею будівельних та колійних робіт склала майже 22 млн. грн.

Потреба в модернізації обох курортних станцій виникла у зв’язку зі змінами, що відбулися в обсягах та напрямі пасажиропотоку після окупації Кримського півострова. Новоолексіївка втратила статус транзитної станції і фактично перетворилася на кінцеву, а Генічеськ, який обирали переважно любителі родинного відпочинку з дітьми, став приймати у себе і традиційно чорноморських курортників з усієї України. Так, у червні 2016 року через обидві станції пройшло близько 90 тис. осіб.

Євген Кравцов назвав рівень функціональності та комфорту обох курортних вокзалів цілком європейським та показовим для усієї України. Це підтвердили й пасажири, з якими поспілкувався перший заступник міністра інфраструктури України на вокзалі Новоолексіївка.

А до Генічеська Євген Кравцов добирався швидкісним регіональним потягом «Шкода», який прямує з Харкова. Дорогою також спілкувався з пасажирами, які висловили задоволення від подорожі, – швидко, зручно, сучасно.

«Швидкісне сполучення по всій Україні є головним напрямком розвитку залізничного господарства, - заявив Євген Кравцов. – Буквально завтра ми відправляємо перший швидкісний потяг «Інтерсіті+» в сполученні Київ – Миколаїв – Херсон, щоб поліпшити залізничне сполучення цих міст зі столицею».

За словами Євгена Кравцова, Міністерство інфраструктури зробить усе можливе, щоб швидкісні поїзди невдовзі об’єднали всю Україну, як сьогодні вони зв’язують Київ із Дніпропетровськом, Одесою, Харковом, Львовом, Запоріжжям; Львів - із Чернівцями; а Харків та Запоріжжя із Генічеськом.

«Це буде пріоритетом Міністерства інфраструктури», - підсумував поїздку Євген Кравцов і наголосив на тому, що свій внесок у розвиток регіонів, насамперед таких курортних, як Генічеський, мають також внести місцева влада, місцева громада та бізнес. Тільки спільними зусиллями можна зробити курорти Приазов’я туристично привабливими.

Зі свого боку Придніпровська залізниця планує для подальшого розвитку станції Новоолексіївка побудувати тут парк відстою пасажирських вагонів, укласти дві додаткові колії, реконструювати пасажирську платформу № 6 та енергетичне господарство станції, а також облаштувати майданчик під сміттєзбірник та під’їзні шляхи до нього.