slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

З січня по липень 2016 року на Придніпровській магістралі присікли на 28 % більше крадіжок, ніж торік 5/8/2016

За сім місяців воєнізована охорона Придніпровської залізниці попередила на 28 % більше розкрадань вантажів та майна Придніпровської залізниці, ніж за такий же період минулого року. За злочинні дії було затримано 160 осіб. Загальна вартість вбереженого майна перевищила 1,5 млн грн.

Майже у половині випадків злодії зазіхали на вантажі, які перевозить магістраль, а саме: на вугілля (46 інцидентів), різні види металопрокату (25), брухту (16), мінеральні добрива (12). За спроби викрадення вантажів ВОХОРівці затримали 51 чоловіка.

Найбільш криміногенними у цей період були станції Таврійськ, Гайчур, Мечетна, ділянки між станціями Пологи, Чаплине та Комиш-Зоря, П’ятихатки-Стикова – Желєзнякове – Верховцеве, а також Запорізький та Криворізький залізничні вузли.

Для попередження розкрадань стрільцям воєнізованої охорони двадцять разів довелося застосовувати зброю, найчастіше (у дев’яти випадках) - на ділянці П’ятихатки – Желєзнякове.

Тільки у липні ВОХОРівцями було попереджено 20 крадіжок вантажів та майна Придніпровської магістралі, затримано 18 злодіїв.

Підрозділи відомчої воєнізованої охорони не лише протидіяли розкрадачам майна та вантажів залізниці, але й працювали над попередженням злочинних спроб. Зокрема, стрільці ВОХОР намагалися оперативно реагувати на кожне повідомлення про випадки незаконних втручань у роботу залізниці, проводили перевірки пунктів приймання брухту (було виявлено два, які діяли протизаконно), обстежували структурні підрозділи, на території яких сталися крадіжки, щоб ліквідувати «вузькі» місця; здійснювали супроводження вантажів, а також широко практикували засідки, виставлення пікетів, патрулювання найбільш криміногенних ділянок та станцій залізниці.