slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Залізничники нагадують батькам школярів про необхідність навчати дітей правилам безпеки на залізниці 31/8/2016

Шановні батьки та дорослі! Напередодні Дня знань ПАТ «Укрзалізниця» звертається до вас з проханням розказати дітлахам про правила поведінки поблизу залізничних об’єктів. Знання та чітке дотримання правил може врятувати життя.

Якщо шлях до школи вашої дитини проходить поруч із залізницею, то візьміть свою дитину за руку, пройдіть разом цей шлях, розкажіть, що не можна робити на залізниці, де та як необхідно переходити колії та інше. Такі знання у майбутньому можуть унебезпечити дитину та відвернути трагедію.

Зі свого боку, ПАТ «Укрзалізниця» також допоможе батькам уберегти дітей та проведе місячник безпеки для учнів шкіл, коледжів та ПТУ, розташованих неподалік від залізниці. Такі заходи по усій Україні розпочнуться у жовтні поточного року.

Востаннє місячник з безпеки відбувався напередодні літніх канікул. Тоді фахівці з охорони праці залізниць залучили понад 326 тис. школярів та студентів, яким прочитали близько 5700 тематичних лекцій із демонстрацією відеофільмів, роздали близько 38 тис. ілюстрованих пам’яток та закладок із правилами безпеки.

Паралельно з цим, щоб запобігти трагедіям, на станціях, посадочних платформах а також у місцях, де пішоходи перетинають залізничні колії, залізничники встановлюють стенди з інформацією попереджувального характеру, через гучномовний зв’язок вокзалів та станцій диктори закликають пасажирів бути обережними, попереджують про рух маневрового складу.

Утім, як зазначають залізничники, запорукою безпеки на залізничних об’єктах є не лише профілактичні заходи, але й особиста відповідальність – як дітей, так і їхніх батьків.

Найчастіше причиною нещасних випадків на залізниці стає необачність юних пішоходів та нехтування правилами елементарної безпеки. Підлітки нерідко прогулюються по коліях, аби продемонструвати відвагу та зробити ефектне фото на тлі рухомого складу, що наближається. Додаткову небезпеку створює користування гаджетами – музичними плеєрами та мобільними телефонами. Саме це заважає неповнолітнім звертати увагу на заборонну звукову чи світлову сигналізацію.

А часом маленьких дітей можуть недогледіти дорослі, які й самі не виявляють підвищеної обачності на залізниці.

Довідка: За 7 місяців 2016 року було травмовано 17 дітей віком до 16 років, з яких, на жаль, 9 смертельно. За відповідний період 2015 року було травмовано 21 дитину віком до 16 років, з яких 10 травмовано смертельно.