slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровські залізничники стурбовані зростанням невиробничого травматизму, причина якого – нехтування правила безпеки на залізничному транспорті 8/9/2016

У січні-серпні 2016 року невиробничий травматизм на Придніпровській залізниці зріс на третину: 69 нещасних випадків, у тому числі 41 зі смертельними наслідками, проти 52 та 28 відповідно – за вісім місяців минулого року. Лише у серпні цього року на магістралі травмувалися 14 осіб, з яких 5 – смертельно.

Так, 6 серпня близько 23:00 на станції Вільнянськ загинув 23-річний юнак, що упав між колій із пішохідного мосту. За словами свідків, компанія молодих людей, серед яких був і загиблий, фотографувалася на мосту. Тож не виключено, що хлопець став черговою жертвою селфі на залізниці.

Восьмого серпня на 196 км перегону Нижньодніпровськ-Вузол – Нижньодніпровськ загинула старенька жінка близько 70-ти років, яка перебігала через колію перед поїздом, що стрімко наближався.

Сімнадцятого серпня близько 21:00 на станції Новоолексіївка поїздом відрізало ногу 56-річному чоловікові, що перебирався через колію під вагоном. Цього ж дня майже опівночі на станції Нижньодніпровськ вантажний поїзд збив юнака віком до 20 років.

Аналіз цьогорічних нещасних випадків на залізниці свідчить, що всі вони сталися виключно через порушення громадянами Правил безпеки на залізничному транспорті. Майже 40% цьогорічних травмувань припадає на вечірні та нічні години, коли погана видимість була додатковим чинником для виникнення трагедії. Чоловіки легковажніші за жінок, тож гинули й отримували травми під колесами поїздів удвічі частіше за представниць слабкої статі – 48 осіб проти 21, смертельно – 14 та 27 осіб відповідно.

Щоб попередити нещастя зі сторонніми на об’єтах залізничної інфраструктури, які становлять підвищену небезпеку, на магістралі сповіщають пасажирів по гучному зв’язку про прибуття-відправлення та слідування поїздів, про маневрову роботу на коліях. Оповіщення здійснюється регулярно на 155 залізничних станціях та 14 вокзалах залізниці.

Посилена увага приділяється дітям та молоді, насамперед, у навчальних закладах, розташованих у прилеглих до залізничних колій районах. Так, 5 вересня стартував місячник профілактично-роз’яснювальної роботи з попередження невиробничого травматизму серед населення, учнів шкіл, ліцеїв та коледжів, студентів вищих навчальних закладів. Неповнолітні прослухають низку лекцій із Правил безпеки на залізничному транспорті, переглянуть профілактичні мультфільми та відеофільми, в ігровій форму змоделюють безпечну поведінку на залізниці.