slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Команда Придніпровської залізниці стала переможницею змагань з пожежно-прикладного спорту серед працівників воєнізованої охорони регіональних філій ПАТ «Укрзалізниця» 13/10/2016

У м.Запоріжжя на базі спортивного комплексу Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області пройшли дводенні змагання з пожежно-прикладного спорту серед працівників ВОХОР ПАТ «Укрзалізниця».

Це вже дев’ятий галузей турнір залізничних вогнеборців, який традиційно має за мету підвищення рівня професійної підготовки працівників відомчої пожежної охорони та їх готовності до дій з ліквідації пожеж і наслідків надзвичайних ситуацій на залізничному транспорті, а також популяризацію пожежно-прикладного спорту.

Учасниками змагань, окрім господарів, стали посланці ще чотирьох регіональних філій - Південної, Південно-Західної, Одеської та Львівської.

Члени всіх команд – це бійці пожежних поїздів Укрзалізниці, які безпосередньо виїжджають на гасіння пожеж та ліквідацію наслідків аварій на залізничному транспорті. За словами головного судді змагань заступника начальника Головного управління воєнізованої охорони ПАТ «Укрзалізниця» Миколи Крамаренка, «пожежні поїзди Укрзалізниці – це 8 тисяч тонн води та 25 тонн піноутворювача, які відомчі вогнеборці щомиті готові задіяти для реагування на надзвичайні ситуації на залізничному транспорті і не лише тут, це боєготовність, оперативність та технічне оснащення, які не поступаються рятувальним силам МНС України».

Програма турніру незмінно складалася з п’яти етапів – подолання стометрової смуги з перешкодами, підіймання на башту за допомогою штурмової та висувної триколінної драбини, пожежної естафети та бойового розгортання.

На стометровій смузі з перешкодами кращі результати продемонстрували пожежні Придніпровської, Одеської та Львівської регіональних філій.

Штурмовою драбиною краще всіх володіють члени команди Придніпровської, Одеської та Південно-Західної залізниць.

Переможцями підіймання за допомогою висувної триколінної драбини на башту стали представники Придніпровської, Одеської та Південної магістралей.

Пожежна естафета принесла перемогу одеситам, друге місце вибороли придніпровці, третій результат у спортсменів Південно-Західної залізниці.

У найбільш видовищному виді змагань у пожежно-прикладному спорті – бойовому розгортанні кращими були команди Львівської, Південної та Південно-Західної регіональних філій.

За результатами загального заліку суддівська колегія віддала «золото» цьогорічних галузевих змагань з ППС команді Придніпровської залізниці, «срібло» - одеським вогнеборцям, а «бронзу» - представникам Південно-Західної залізниці.

Головний суддя змагань заступник начальника Головного управління воєнізованої охорони ПАТ «Укрзалізниця» Микола Крамаренко, підсумовуючи змагальну дводенку, зазначив, що «боротьба за секунди на тренувальних полігонах та під час подібних турнірів – це час, виграний у вогню на справжніх пожежах, під час ліквідації реальних надзвичайних подій; це збережене майно – держави, Укрзалізниці, громадян, а головне – врятовані людські життя».