slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровська залізниця: є позитивні зрушення у питаннях компенсаційних виплат за пільгові перевезення пасажирів у приміському сполученні 21/10/2016

З січня по вересень 2016 року приміськими поїздами Придніпровської магістралі було перевезено 11 млн 475,6 тис. пасажирів, серед яких майже третина – це громадяни пільгових категорій.

Лише за перший місяць осені у приміському сполученні залізниця відправила 1 млн 219,6 тис. пасажирів, з яких понад 391 тис. (або 32%) скористалися пільговим проїздом.

Однак ситуація з виплатами компенсацій від місцевих держадміністрацій за соціальні перевезення у приміському сполученні залишається непростою. Утім, не безнадійно.

Так, упродовж дев’яти місяців цього року за перевезення пасажирів пільгових категорій залізницею було нараховано і пред’явлено до відшкодування з місцевих бюджетів 40 млн 131,9 тис. грн. З цієї суми місцеві органи влади компенсували магістралі лише 19% (7 млн 620,4 тис. грн).

У результаті неодноразових письмових звернень та особистих зустрічей керівників залізниці з представниками місцевих держадміністрацій справа зрушила з місця. Уже за вересень підприємству було компенсовано 2 млн 589,1 тис. грн (понад 57%) із фактично нарахованих 4 млн 516,6 тис. грн.

На цей час досить активно співпрацюють із залізницею щодо відшкодування пільгових перевезень пасажирів у приміському сполученні Дніпропетровська, Запорізька, Енергодарська і Токмацька міські ради, а також Новомосковська, Василівська, Вільнянська, Новомиколаївська і Токмацька райдержадміністрації. Є порозуміння щодо закладення у місцеві бюджети на 2017 рік компенсаційних виплат залізниці, з інших обопільно цікавих питань.

Придніпровська магістраль сподівається, що позитивна тенденція вересня щодо виплат компенсацій за пільгові перевезення зберігатиметься і надалі, а місцеві органи влади, зважаючи на соціальну значущість приміських пасажирських перевезень, віднайдуть потрібні кошти та шляхи взаємодії із залізничниками.