slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Керівний склад Придніпровської залізниці зустрівся з трудовим колективом Мелітопольського локомотивного депо 24/10/2016

Днями в Мелітопольському локомотивному депо пройшла зустріч працівників депо з керівним складом регіональної філії. У трудовий колектив завітали заступник начальника залізниці з реформування Микола Кужавський, заступник начальника залізниці з безпеки Олег Гуляєв, помічник начальника залізниці Петро Лоза, начальник служби локомотивного господарства Володимир Любка.

Мета візиту – разом із працівниками заслухати звіт керівника депо Юрія Дяченка про роботу, виконану ним за п’ятимісячний термін свого перебування на чолі структурного підрозділу; поспілкуватися з простими трудівниками щодо проблем, які потребують невідкладного вирішення; поговорити про ті завданнями, які стоять перед залізничниками, в тому числі й меліпотольськими, у зв’язку з реформуванням галузі і тими процесами, які останнім часом активно проходять на Придніпровській залізниці.

Підвищена увага високопосадовців регіональної філії до Мелітопольського локомотивного депо є невипадковою. Під час однієї з раптових перевірок підрозділу тут було виявлено факти розкрадання дизпалива, а їх розслідування показало, що крадіжки носили системний характер. Саме тоді в депо й відбулися кадрові зміни, причому на усіх рівнях. Водночас після ретельного аналізу було переглянуто норми використання дизельного палива для усіх локомотивних депо залізниці, у регіональній філії розпочали кампанію жорсткого контролю використання дизпалива, рішучої протидії його розкрадачам та їх посібникам.

На цих аспектах, як найбільш актуальних, у першу чергу і зупинився новопризначений начальник депо Юрій Дяченко, а також розповів про свої зусилля щодо підвищення професійної майстерності працівників ремонтного та експлуатаційного цехів, освоєння у депо ремонтів нових видів локомотивних вузлів, спроби оптимізації роботи ПТО та інші наболілі питання життєдіяльності очолюваного ним підрозділу.

Після звітного виступу розгорнувся конструктивний діалог між керівниками регіональної філії і трудовим колективом депо. Деповчани висловили власне бачення шляхів вирішення виробничих проблем, зокрема, говорили про необхідність якісного та прозорого розслідування транспортних інцидентів за участю рухомого складу і працівників підрозділу; повного укомплектування кадрами відповідної кваліфікації робочих змін на ПТО; висловлювалися щодо підвищення якості ремонтів локомотивів та матеріально-технічного забезпечення цих ремонтів; надурочної роботи; проведення технічних навчань і перевірки знань членів локомотивних бригад і ремонтників; діючої в депо системи обліку витрат дизпалива та відповідальності за його перевитрату, тощо.

Окремо під час проведеної зустрічі порушувалося питання співпраці керівництва депо та незалежної профспілки, представники якої висловили низку власних зауважень та побажань.

Оцінюючи проведену зустріч, заступник начальника регіональної філії з реформування Микола Кужавський відзначив, що «залізничники прагнуть змін».

– Люди – це головний чинник усіх реформ, без них якісні зміни не відбудуться, – наголосив М. Кужавський. – Тому подібні зустрічі з трудовими колективами, спілкування з працівниками на їхніх робочих місцях украй важливі. Тільки після особистих відвертих розмов про те, що турбує і цікавить кожного, з’являється порозуміння та підтримка, знімаються «гострі» питання й моменти».

За результатами проведеного обговорення конкретні завдання й терміни були поставлені керівництву служби локомотивного господарства та Мелітопольського локомотивного депо. Їх виконання, запевнили високопосадовці регіональної філії, вони триматимуть на особистому контролі, а проведена зустріч з трудовим колективом депо, вочевидь, була не останньою.