slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровська залізниця та Запорізька обласна держадміністрація вирішують проблемні питання спільними зусиллями 27/10/2016

Днями в Запорізькій облдержадміністрації відбулося перше засідання робочої групи з питань взаємодії та співпраці Придніпровської залізниці та регіональної влади.

Постійно діючу робочу групу було створено для забезпечення практичної реалізації положень Меморандуму про взаємодію та співпрацю між Запорізькою облдержадміністрацією та регіональною філією «Придніпровська залізниця» ПАТ «Українська залізниця», підписаного у вересні цього року під час візиту у регіон Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна.

Придніпровську залізницю на першому засіданні робочої групи представляли заступник начальника регіональної філії з реформування Микола Кужавський, заступник начальника регіональної філії з безпеки Олег Гуляєв, помічник начальника регіональної філії Петро Лоза, начальник Запорізької дирекції залізничних перевезень Мирослав Савчук; Запорізьку облдержадміністрацію – директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури Андрій Антонов та його заступник Роман Пісарєв. Окрім них, від обох сторін були присутні причетні фахівці та посадовці.

На засіданні були розглянуті актуальні питання діяльності залізничного транспорту в Запорізькому регіоні, у вирішенні яких місцеві органи влади спроможні надати залізничникам дієву допомогу та підтримку.

Зокрема, обговорювалися спільні дії щодо попередження невиробничого травматизму; питання своєчасного та повного відшкодування з місцевих бюджетів витрат Придніпровської залізниці на пільгові перевезення пасажирів у приміському сполученні, причому з перспективою на 2017 рік; сплати земельного податку підприємствами залізничного транспорту; забезпечення схоронності майна залізниці та вантажів, які вона перевозить. Окремо члени робочої групи зупинилися на вже традиційній для обласної влади та залізниці допомозі волонтерському центру «Солдатський привал», а також на фінансовій підтримці за кошти регіону Запорізької дитячої залізниці, яка стала знаковим місцем Запоріжжя.

За результатами засідання робочої групи були визначені напрямки роботи з розв’язання проблемних питань, які обговорювалися представниками залізниці та облдержадміністрації, а також терміни виконання і відповідальні особи. Члени робочої групи домовилися проводити спільні засідання щомісяця.