slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

За десять місяців 2016 року воєнізована охорона Придніпровської залізниці вберегла від розкрадання майна і вантажів на суму понад 1,7 млн гривень 3/11/2016

За 10 місяців 2016 року воєнізована охорона Придніпровської магістралі попередила 294 крадіжки залізничного майна та вантажів на суму майже 1 млн 746 тис. грн, за злочинні дії затримала 208 осіб.

Для порівняння: за аналогічний період минулого року бійці ВОХОР присікли 241 розкрадання, орієнтовна вартість вбереженого від злочинних зазіхань майна та вантажів перевищила 812 тис. грн.

Крадіжки вантажів, які перевозить залізниця, становлять до 51% цьогорічних злочинних спроб (149 із загальної кількості випадків) проти 48% (116 випадків відповідно) у січні-жовтні попереднього року. За посягання на вантажі магістралі загальною вартістю понад мільйон гривень у поточному році було затримано 68 зловмисників.

Підвищеним попитом у залізничних злодіїв користується вугілля (65 випадків – майже 44%), металопрокат (27 – понад 18%), брухт (25 – майже 17%), мінеральні добрива (15 – понад 10%).

Для відвернення зухвалих спроб крадіжок працівникам відомчої воєнізованої охорони у поточному році довелося 33 рази застосовувати вогнепальну зброю. Найчастіше ВОХОРівці стріляли на ділянці П’ятихатки – Желєзнякове. Найбільш криміногенними також були ділянки Пологи – Чаплине, Пологи – Комиш Зоря, Каховське море – Таврійськ, Желєзнякове – Верховцеве, станції Таврійськ, Гайчур, Мечетна, а також Криворізький і Запорізький залізничні вузли.

Щоб запобігати діяльності залізничних злодіїв, забезпечити схоронність інфраструктури, майна та вантажів залізниці, бійці ВОХОР намагалися оперативно реагувати на всі повідомлення про незаконні втручання сторонніх осіб у роботу магістралі, здійснювали негласне супроводження вантажів, виставляли засідки, пікети та патрулі на найбільш криміногенних ділянках. З початку року охоронцями спільно з правоохоронними органами було перевірено 52 пункти приймання брухту, виявлено три, що діяли незаконно.

Окрім цього, під час проведення оперативно-профілактичних заходів за порушення правил безпеки на залізничному транспорті, зокрема ходіння коліями у невизначених місцях, бійці воєнізованої охорони залізниці затримали 941 особу (у 2015 році – 715 чоловік), 912 порушників оштрафовано на суму понад 31 тис. грн.