slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

На Придніпровській магістралі відбулося виїзне засідання з питань профілактики невиробничого травматизму 14/11/2016

Придніпровські залізничники спільно із представниками місцевих держадміністрацій та Національної поліції провели виїзне засідання, мета якого - привернути увагу органів місцевої влади та охорони правопорядку до проблеми невиробничого травматизму на залізничному транспорті, заручитися їх допомогою в інформаційно-роз’яснювальній роботі серед населення з правил безпеки на залізниці.

Від Придніпровської магістралі участь у заході узяли в. о. головного інженера - першого заступника начальника залізниці Олександр Бабенко, начальник Дніпропетровської дирекції залізничних перевезень Анатолій Борецький, начальник служби охорони праці Сергій Савченко. Серед гостей були представники Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Самарської районної ради у м. Дніпро, Синельниковської та Кам’янської міських рад, Управління Укртрансбезпеки у Дніпропетровській області, відділень поліції на станції № 1, 2 у м. Дніпро.

Учасники виїзного засідання проїхалися мотрисою від Дніпра до Кам’янського та Синельникового, щоб оглянути ті ділянки залізниці, де найчастіше трапляються нещасні випадки зі сторонніми особами. Дорогою посадовці на власні очі побачили протоптані стежки поруч із пішохідними мостовими переходами чи станційними настилами для перетину колій, звернули увагу на прудких містян, які не боялися перебігати через колії перед швидкісним дизель-вагоном, побували на залізничному переїзді з інтенсивним рухом і переконалися, що жодні технічні пристрої не здатні гарантувати безпеку порушникам правил дорожнього руху.

Після красномовної «екскурсії» нікого не довелося переконувати в необхідності широким фронтом долучатися до профілактики невиробничого травматизму на залізничному транспорті, використовувати при цьому усі можливості та вживати вичерпні заходи.

«Ми зі своїм завданням впорались, - розповів про результати обговорення голова виїзного засідання в.о. головного інженера –першого заступника начальника залізниці Олександр Бабенко. - Представники місцевого самоврядування погодилися взяти участь у просвітницькій діяльності серед населення і пообіцяли посприяти розповсюдженню соціальних відеороликів на місцевому телебаченні, плакатів із правилами безпечного поводження на залізничному транспорті та через органи самоорганізації населення і квартальні комітети провести роз’яснювальну роботу серед жителів районів, які прилягають до залізниці». Водночас, за його словами, правоохоронці теж посилять роботу з порушниками правил дорожнього руху.

Така допомога вкрай необхідна Придніпровській магістралі, адже за 10 місяців 2016 року на залізниці трапилося на 14% більше випадків невиробничого травматизму, ніж торік, - 81 проти 72. Зросла і кількість нещасних випадків з летальними наслідками – 50 проти 43 відповідно.