slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

У 2016 році придніпровські залізничники зробили вокзали та платформи доступнішими для пасажирів з особливими потребами 27/1/2017

У минулому році придніпровські залізничники продовжили роботу зі створення умов для безперешкодного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до вокзальних будівель, приміщень, платформ та інших пасажирських об’єктів.

Зокрема, торік було облаштовано пандуси на станціях Дніпро-Головний, Нікополь, Кривий Ріг, Кривий Ріг-Головний, Мелітополь, Новоолексіївка, Інгулець, Павлопілля, Таврійськ та Нижньодніпровськ-Вузол, а також на пасажирських платформах Проспектна і 178-км.

На станціях Марганець, Синельникове-1, Кам’янське та Чаплине існуючі сходи та пандуси відремонтували і перевлаштували відповідно до нормативних вимог.

Для комфорту та безпеки пасажирів з вадами зору на станціях Дніпро-Головний та Запоріжжя-1 нанесли смуги безпеки, встановили тактильні покажчики та обладнання для звукового оповіщення, а також оновили покажчики номерів платформ та колій. Тактильні покажчики у минулому році також з’явилися на станціях Дніпро-Південний, Синельникове-1, Кам’янське, Павлоград-1, П’ятихатки та Чаплине.

На станціях Нікополь і Кривий Ріг-Головний сходи облаштували проти- слизькими смугами, а вхідні двері до пасажирських будівель станцій Дніпро-Південний, Синельникове-1, Кам’янське, Чаплине, Павлоград та П’ятихатки – протиударними засобами.

У 2016 році на станції Мелітополь було облаштовано кімнату гігієни для пасажирів з особливими потребами, а туалетні кімнати для цієї категорії осіб з’явилися на станціях Дніпро-Південний, Синельникове-1, Кам’янське, Чаплине, Павлоград-1, П’ятихатки. На вокзалі Запоріжжя-1 в кімнаті відпочинку для осіб з обмеженими фізичними можливостями торік установили кондиціонер.

До сезону масових пасажирських перевезень придніпровські залізничники виконали значні обсяги робіт на станції Новоолексіївка, що стала на південному напрямку своєрідним залізничним хабом. Серед зробленого - чимало і для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Зокрема, на станції було встановлено спеціальні піктограми для маломобільних пасажирів, розширено вхідні двері вокзалу для безперешкодного проїзду інвалідних візків, квиткову касу облаштовано кнопкою виклику персоналу, туалет та душову кімнату обладнано спеціальними перилами.

У планах 2017 року передбачене улаштування пандусу на станціях Новомосковськ-Дніпровський та Новоолексіївка, а також на пасажирській платформі Хорошеве, облаштування туалетів для осіб з обмеженими фізичними можливостями на станціях Марганець, Апостолове, Нікополь та Бердянськ та інші заходи.