slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Придніпровські залізничники готуються до безпечного пропуску паводкових вод 3/2/117

На Придніпровській залізниці розпочали підготовку до весняного водопілля, щоб у період інтенсивного танення снігу, пропуску льодоходу чи можливого паводку гарантувати стабільні й безпечні залізничні перевезення.

Зокрема, в усіх структурних підрозділах магістралі створено комітети з питань водоборотьби.

Ще у січні залізничники почали регулярний огляд гребель та водосховищ, які знаходяться з верхової сторони залізничних колій і руйнування яких може спричинити розмив залізничного полотна, а також роботи з розчищення від снігу отворів, русел малих мостів і стічних труб.

Було розпочато й інструктажі колійників про порядок дій щодо забезпечення безпеки руху поїздів у період пропуску льодоходу і павод-кових вод та перевірку готовності структурних підрозділів до водоборотьби.

Усі підприємства колійного, а також локомотивного господарства отримали перелік місць можливого розмиву земляного полотна та попередження про необхідність підвищити пильність залізничників під час руху поїздів цими ділянками у період весняного водопілля.

З кінця січня дванадцять водомірних постів, які є у структурних підрозділах колійного господарства, розпочали спостереження за товщиною льоду та рівнем води у річках. Проводяться також зимові проміри русел річок у створах мостів. Отримані результати після весняного паводку допоможуть з’ясувати, чи не було підмито опори мостів.

За необхідності провести вибухові роботи для дроблення льоду, ліквідувати крижані затори, що заважають вільному пропуску льодоходу, захистити мости залізничники звертатимуться до регіональних підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, про що досягнуто попередньої домовленості.

Напоготові до ліквідації можливих наслідків паводку і відомчі пожежні поїзди, споряджені стаціонарними та переносними мотопомпами для відкачування води. Усі мотопомпи, які є на пожежних поїздах та колійних підприємствах, уже перевірили на справність та за потреби відремонтували.

Для ефективної водоборотьби на залізниці створюються запаси інвентарю, сипучих матеріалів, спецодягу, матеріалів верхньої будови колії, потрібних для швидкої ліквідації можливої загрози руху поїздів.

Готують залізничники і землерийну та іншу спеціальну техніку – екскаватори, бульдозери, автосамоскиди та автогрейдери, усього 52 одиниці.

Під час проходження паводку залізничники практикуватимуть спеціальні обходи небезпечних ділянок шляху та залізничних об’єктів, які знаходяться у зоні можливого розливу паводкової і талої води, а також гребель, мостів, тощо.

Стан колій у цей час також контролюватиметься технічними засобами - колієвимірювальними вагонами та дефектоскопними візками, що дозволить тримати ситуацію під контролем та оперативно реагувати на будь-які її зміни.