slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

На минулому тижні працівники воєнізованої охорони Придніпровської залізниці попередили 14 крадіжок вантажів та майна магістралі 28/2/2017

З 20 по 26 лютого 2017 року на Придніпровській залізниці присікли 14 крадіжок вантажів та майна на суму понад 28,5 тис. грн, за спробу скоєння цих злочинів затримали 16 осіб.

Так, 21 лютого на станції Миколаївка-Донецька оперативна група воєнізованої охорони затримала трьох злодіїв, які встигли скинути з поїзда 80 мішків (3,2 тонни) вугілля на суму понад 6 тис. грн. Розкрадачів передали місцевим правоохоронним органам.

Того ж дня на станції Берда ВОХОРівці затримали двох чоловіків, «озброєних» інструментами для демонтажу елементів верхньої будови колії, які власним автомобілем намагалися вивезти вкрадені деталі на суму майже 2 тис. грн. Злочинців разом із машиною відправили до місцевого відділу поліції.

На станції П’ятихатки 24 лютого стрільцю воєнізованої охорони довелося здійснити попереджувальний постріл, щоб присікти розкрадання мінеральних добрив із вагона.

Слід зазначити, що ласих до чужої власності останнім часом значно побільшало. Тому на минулому тижні придніпровські залізничники зустрілися в Управлінні карного розшуку ГУНП в Дніпропетровській області з правоохоронцями і домовилися, що спільними зусиллями та більш активно протидіятимуть розкраданню вантажів і майна магістралі. Зокрема, поліцейські отримали від транспортників фотокаталог елементів залізничної інфраструктури (деталей рухомого складу, верхньої будови колії, пристроїв енергопостачання, сигналізації та зв’язку), які найчастіше стають об’єктами злочинних зазіхань. Він стане у пригоді правоохоронцям під час перевірок пунктів приймання брухту, куди зазвичай розкрадачі збувають вкрадене, а також допоможе ідентифікувати ношу в руках підозрілих осіб, які тиняються поблизу залізничних колій.