slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

У 2016 році Придніпровська залізниця перевезла майже 2 тис. пасажирів з особливими потребами 28/2/2017

У 2016 році придніпровські залізничники перевезли 1931 пасажира з обмеженими фізичними можливостями, що удвічі більше, ніж у 2015 році (985 маломобільних пасажирів).

Найчастіше минулоріч пасажири з особливими потребами подорожували до Львова, Трускавця та Бердянська.

Протягом 2016 року для перевезень інвалідів-візочників 189 разів було задіяно спеціалізовані вагони залізниці, пристосовані для перевезень таких пасажирів. Зокрема, у спецвагонах є більше за розміром купе, де пасажир на інвалідному візку може вільно пересуватися. Ці вагони також обладнано гідравлічними підіймачами, розширеними дверними проходами, тамбурами та спеціальними туалетами.

На теперішній час Придніпровська залізниця має два спецвагони, які включаються до складу пасажирських поїздів за попередніми зверненнями самих інвалідів чи їхніх представників.

Нагадаємо, що заява на включення до складу поїзда спеціального вагона для перевезення інваліда, який пересувається на колясці, подається письмово або за телефоном начальнику залізничного вокзалу (станції) у містах (обласних та районних центрів) від 45 до 5 діб до відправлення поїзда.

У заяві або по телефону інвалід, який пересувається на колясці (його представник), надає такі відомості: прізвище, ім'я, по батькові, номер та серію посвідчення про право на пільгу, номер довідки органу праці та соціального захисту населення або медичного закладу, що особа пересувається на колясці, дату та час відправлення поїзда, станцію відправлення та призначення, дату зворотного виїзду та час відправлення поїзда, бажане розташування купе (місця), місце проживання та номер телефону.