slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

Розкрадання залізничного майна та вантажів вийшли на чільні позиції у переліку несанкціонованих втручань у роботу Придніпровської залізниці 6/3/2017

У лютому 2017 року сторонні особи тричі незаконно втручалися в роботу Придніпровської залізниці. Щоразу це були спроби розкрадання елементів рухомого складу та залізничної інфраструктури, які призвели до тривалої затримки у русі поїздів.

Протягом останнього місяця зими у порівнянні з аналогічним періодом минулого року загальна кількість несанкціонованих втручань у роботу залізничного транспорту зменшилася на чверть (торік були 4 такі випадки).

Однак у переліку несанкціонованих втручань утричі побільшало злочинних зазіхань на залізничне майно – у лютому 2016 року на магістралі було зафіксовано лише одну крадіжку елементів рухомого складу та залізничної інфраструктури, яка спричинила затримку руху поїздів.

Загалом у січні-лютому 2017 року сторонні особи 14 разів незаконно втручалися в роботу Придніпровської залізниці (за два місяці 2016 року – 6). Зокрема, за цей час було зареєстровано 2 повідомлення про встановлення вибухових пристроїв на вокзалах та інших залізничних об`єктах, 10 розкрадань заліничного майна і вантажів, по одному випадку кидання сторонніх предметів у рухомий склад та насильницьких дій щодо осіб, які перебувають на залізничному транспорті.

Придніпровські залізничники застерігають громадян від спроб свідомо чи бездумно втрутитися в роботу залізничного транспорту, який перевозить понад тисячу пасажирів кожним пасажирським поїздом, а також вкрай потрібні економіці країни, а нерідко й небезпечні вантажі.

Нагадуємо, що несанкціоновані втручання в роботу залізниці тягнуть за собою адміністративну та кримінальну відповідальність, причому за дії неповнолітніх відповідальність нестимуть їхні батьки чи опікуни.