slide1slide2slide3slide4slide5slide6slide7slide8slide9slide10

Регіональна філія 'Придніпровська залізниця'
АТ 'Укрзалізниця'

Ви знаходитесь на офіційному сайті регіональної філії Придніпровська залізниця АТ "Укрзалізниця".

У 2017 році придніпровські залізничники продовжать роботу з попередження невиробничого травматизму - як організаційно-технічними, так і профілактичними засобами 15/3/2017

Відповідно до Програми з попередження нещасних випадків невиробничого характеру на залізничному транспорті України на 2017 рік на Придніпровській залізниці цьогоріч передбачено виконати комплекс заходів у сумі майже 9,9 млн грн.

Зокрема майже 6,8 млн грн заплановано спрямувати на огородження небезпечних місць на території станцій Вільнянськ, Нижньодніпровськ та Сухачівка та перегону Діївка – Горяїнове.

Залізничники також не припинятимуть спроби достукатися до свідомості громадян, виховати у них культуру безпечної поведінки на залізничному транспорті.

Так, щомісячно у навчальних закладах та серед населення фахівці з охорони праці продовжать проводити бесіди, роз’яснюючи правила безпеки на залізниці. Окрім цього, залізничники інформуватимуть пасажирів про правила безпечної поведінки на залізничному транспорті на 155 залізничних станціях та 14 вокзалах магістралі.

У місцях масового перебування людей та поблизу залізничних колій буде оновлено інформаційні плакати та застереження про адміністративну відповідальність за перехід залізничних колій у невстановлених місцях - заплановано виготовити понад тисячу таких нагадувань.

У 2017 році низку залізничних переїздів капітально відремонтують, на інших - оновлять пішохідні доріжки та настили проїжджої частини; також відремонтують сходи та настили пішохідних мостів, тощо.

На думку залізничників, усі ці заходи допоможуть у профілактиці невиробничого травматизму, а також поліпшать ту кричущу ситуацію, що склалася.

Так, у лютому 2017 року на залізниці було травмовано 8 сторонніх осіб, з яких 5 зі смертельними наслідками (за аналогічний період минулого року - 10 та 9 громадян відповідно).

Усього за два місяці цього року у регіонах обслуговування магістралі зафіксовано 14 випадків невиробничого травматизму, 8 осіб загинули, в тому числі 15-річний підліток. Для порівняння: за той же період 2016 року на залізниці травмувалися 16 сторонніх осіб, 10 з них смертельно.

Усі цьогорічні нещасні випадки сталися через порушення постраждалими правил безпеки громадян на залізничному транспорті України, зокрема через перехід залізничних колій перед потягом, що наближається, у невстановлених місцях, користування мобільним телефоном та навушниками при цьому, а також через ходіння по залізничних коліях.